Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Lyktfest

2018-11-15 @ 21:03

Då var det dags för den årliga Lyktfesten. Till en början så hölls den för att påminna oss om St. Martin och hans heroiska, medmänskliga handlingar. På senare tid har man också utvecklat lyktfesten till ett tillfälle att lysa upp världen i denna mörka årstid. Lyktan ska representera en ljuskälla och ett hopp som finns inom oss alla.

Jag älskar dessa fina traditioner som Waldorf har. Alla årstidsfester, rytmerna, naturen och skapandet. Eftersom jag själv inte gått Waldorf känner jag inte till dessa sen innan så får lära mig nått nytt varje gång. Håller fortfarande på och letar böcker kring årstidsfesterna och hur vi kan få in lite rytmer i hemmet för att väva ihop förskola/hemmiljön.Barnen kom i år sjungandes från huvudbyggnaden med sina pedagoger. Så himla vackert när dom tågade fram med sina egengjorda lyktor som brann. Så stolta barn och så fridfulla. Alla vi föräldrar och familj stod bakom bänkarna som hade ställts ut runt den tända elden.

Den värmande och sprakande elden.Efter sång och St Martin-berättelsen förflyttade vi oss alla ner till huset där det serverades hembakat bröd och varm äppeldryck. Barnen fick hämta en varsin stor brödbit och sedan bryta det tillsammans med sin familj. Sen sprang alla barnen runt på den mörka gården och verkligen njöt av att vara på förskolan när det va ‘natt’. Många lekar som spöken och monster levdes ut. Det var inte många som ville gå hem sen av barnen. Det tyder ju på att det va en lyckad tillställning. Lanterna lanterna, måne sol och stjärna.
Brinn upp mitt ljus, brinn upp mitt ljus, men akta mitt lilla lanternehus.
Måne sol och stjärna, stråla klart mitt ljus.Kommentera


sju × = 49