Jag heter Teresa, är mamma till tre små och kostrådgivare här på minbebis.com. Här bloggar jag om mat ur olika aspekter, men även om mycket annat. Om inget annat anges har jag själv tagit bilderna som publiceras här på bloggen. Vill du använda en bild, så fråga mig först genom att lämna en kommentar här på bloggen.

Add Comment Register

Fryst mat

Hej är det farligt att äta mat som man har frysit ner? Tex. att man har fryst ner köttfärs eller kyckling. Och sedan värmer ut och äter. Eller att man har färdiga rätter och värmer upp och äter? Kram

Svar

Hej!

Nedfrysningen i sig är inte farlig. Det kan till och med vara bra i vissa fall (exempelvis med kött som parmaskinka och salami) eftersom parasiten toxoplasma som kan finnas i sådana produkter dör när den varit infryst i minst minus 12 grader i minst tre dygn.

Så fortsätt du med att laga mat på de råvaror du fryst ner. Gör det hellre än att äta färdiga rätter eftersom färdiga rätter överlag inte innehåller lika mycket vitaminer/mineraler/antioxidanter som den mat du lagar själv.

Lycka till med matlagningen!
Vänliga hälsningar,
/Alma – Teresa

En reaktion på ”Fryst mat

  1. Hej. Jag åt kött som först var fryst sedan upptinat för att malas och sedan fryst igen. Sen tinade jag upp det och tillagade färsen. Har hört att det inte är då bra att frysa-Tina-frysa och sedan Tina igen. Blev orolig nu som jag är gravid.

    Tacksam för svar/Victoria
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 5 = noll