Jag heter Teresa, är mamma till tre små och kostrådgivare här på minbebis.com. Här bloggar jag om mat ur olika aspekter, men även om mycket annat. Om inget annat anges har jag själv tagit bilderna som publiceras här på bloggen. Vill du använda en bild, så fråga mig först genom att lämna en kommentar här på bloggen.

Add Comment Register

Lax och broccoli med smak av honung och tamari

image

4 portioner

Sätt ugnen på 200 grader. Häll en påse (500 g) fryst broccoli i en ugnssäker form och lägg fyra frysta laxfiléer ovanpå.

Blanda en deciliter tamarisoja med ett par matskedar honung och en knapp deciliter smakneutral, värmetålig matolja.

Häll blandningen över laxen och broccolin och baka i ugn tills laxen är färdig. Tryck med en gaffel på fiskköttet, faller det lätt isär och köttet är ljusrosa rakt igenom är fisken färdig.

Små morotsbitar, ris och creme fraiche är gott till.

En reaktion på ”Lax och broccoli med smak av honung och tamari

  1. Hej. Jag undrar angående laxen och listeria. Vi brukar själva göra frysta laxfiléer i ugn och låta den vara tills den är cirka 58-60 grader inuti och har gjort så även nu när jag varit gravid. Så läser jag på livsmedelsverkets webbplats och inser att listeria dör ju inte av frysning och att man ska värma upp till minst 70 grader. Är nu förkyld med feber och är nu orolig, kan jag ha drabbats av en listerainfektion? Men tänker att risken inte borde vara så stor eftersom du inte anger några grader i ditt recept här. Kan man kolla om man drabbats av listeria på något sätt, dvs finns det prover man an ta för det?
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− tre = 5