Jag heter Teresa, är mamma till tre små och kostrådgivare här på minbebis.com. Här bloggar jag om mat ur olika aspekter, men även om mycket annat. Om inget annat anges har jag själv tagit bilderna som publiceras här på bloggen. Vill du använda en bild, så fråga mig först genom att lämna en kommentar här på bloggen.

Add Comment Register

Potatisgratäng

image

Potatisgratäng är vintermat för mig. Brukar göra den på skivad potatis, men provade idag att göra på riven. Det var inte sista gången, smakerna kom åt varandra mycket bättre i den här rivna varianten tycker jag. Gott säkert att peta in fetaost och oliver i den också innan den åker in i ugnen…det får jag prova nästa gång.

Potatisgratäng
Ca 6 portioner
1 kg fast potatis, riven
3 finrivna vitlöksklyftor
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 dl vällagrad, riven ost
2 ägg
En stor nypa nymalen peppar

Sätt ugnen på 200 grader, blanda ihop allt i ugnssäker form och grädda i 40-50 minuter. Sallad, tomat och stekt halloumi smakar gott till.

image




Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


två + = 11