Jag heter Teresa, är mamma till tre små och kostrådgivare här på minbebis.com. Här bloggar jag om mat ur olika aspekter, men även om mycket annat. Om inget annat anges har jag själv tagit bilderna som publiceras här på bloggen. Vill du använda en bild, så fråga mig först genom att lämna en kommentar här på bloggen.

Add Comment Register

Äppel- och päronpaj med bananglass

image

Bananer som blivit leopardfläckiga är jättebra att skiva ner och frysa in. Mixar du frusna bananskivor och lite grädde/filmjölk/mjölk eller vad du har liknande hemma blir det en god, sammetslen snabbglass. Och ett lättare och sockersnålare alternativ till grädde och glass.

Igår fick vår bananglass sällskap med en äppel- och päronpaj. Jag provade att göra den i princip helt sockerfri. Stekte äpplena i lite smör och kanel, blandade dem med skivat päron och smuldeg som jag gjorde med 1/3 av det socker som egentligen skulle vara i.

Med bananglassen till kändes det ändå sött, alldeles lagom sött, och mer som ett mellanmål istället för fika.

image
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× 6 = trettio sex