Jag heter Teresa, är mamma till tre små och kostrådgivare här på minbebis.com. Här bloggar jag om mat ur olika aspekter, men även om mycket annat. Om inget annat anges har jag själv tagit bilderna som publiceras här på bloggen. Vill du använda en bild, så fråga mig först genom att lämna en kommentar här på bloggen.

Add Comment Register

Lunchsallad

image

Jag fick gräva djupt i kylskåpet för att hitta något att äta till lunch idag. En ensam, torr tortilla, lite halvledsen sallad och påsens sista två morötter såg jag ligga där i kylen väntandes på bättre tider. Inte särskilt inspirerande. Men i sällskap med lite andra sällskapstörstande ”kylskåps-singlar” blev det faktiskt en god sallad. Att rulla upp tortillan och klippa den i små bitar var lyckat, särskilt när de tagit smak och mjukats upp av olivoljan och kryddorna. Det här var i salladen:

Grönsallad
Skalade, hackade morötter
Oliver
Fetaost
En klippt tortillakaka
Kokta ägg
Olivolja
Torkad dragon och oregano
Salt och peppar

Vårgrön soppa med jordärtskockor och purjolök

image

image

Vårgrön soppa med jordärtskockor och purjolök
2 portioner
1 liten purjolök
5 jordärtskockor
Lite smör
En skvätt vatten och grädde
Salt, peppar
Ca 2 tsk dijonsenap
Olivolja
Skala och tärna jordärtskockorna och purjolöken och fräs dem i lite smör, salt och peppar ett par minuter. Häll över vatten och koka tills allt är mjukt. Mixa och häll i grädden. Späd till önskad konsistens. Smaka av med dijonsenap och eventuellt mer salt och peppar. Toppa den färdiga soppan med en god olivolja.

image

Äppel- och päronpaj med bananglass

image

Bananer som blivit leopardfläckiga är jättebra att skiva ner och frysa in. Mixar du frusna bananskivor och lite grädde/filmjölk/mjölk eller vad du har liknande hemma blir det en god, sammetslen snabbglass. Och ett lättare och sockersnålare alternativ till grädde och glass.

Igår fick vår bananglass sällskap med en äppel- och päronpaj. Jag provade att göra den i princip helt sockerfri. Stekte äpplena i lite smör och kanel, blandade dem med skivat päron och smuldeg som jag gjorde med 1/3 av det socker som egentligen skulle vara i.

Med bananglassen till kändes det ändå sött, alldeles lagom sött, och mer som ett mellanmål istället för fika.

image