Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Matförråd

2012-04-10 @ 06:40

Nu sitter jag här i sängen och väntar på att jag ska orka stiga upp och göra något vettigt men det lär nog dröja en stund ändå. Igår var Fredrik ledig och vi passade på att sätta upp hyllplan i vårt blivande matförråd. För att beskriva det kort så kommer det bli över 3 meter skafferi från golv till tak med allt man kan tänka sig behöva för att klara sig (förutom färskvaror så klart) i typ 2 månader. Är man så många som vi är så känns ett vanligt litet skafferi som ett skämt då vi på mindre än en månad tömmer hela skafferiet så då är det ganska praktiskt att ha gott om utrymme för sådant. Vi har inte mat att fylla upp allt ännu men vi har en inköpsplan så vi snart kommer ha en massa mat hemma så slipper man de dagar man bara har slut på allt… De dagarna suger. Men det krävs lite planering eftersom man ska budgetera för att köpa 40kg pasta, 30 kg mjöl osv, så man får planera och köpa efter hand och innan sommaren är slut kommer vi ha ett fint ”litet” skafferi hemma. Najs! Bilder kommer någon gång när det är lite mer organiserat, just nu står det mat som ska sorteras in överallt och jag måste lyckas få någon slags ordning i hyllorna.

Har funderat ett tag på detta men efter att ha sett ”Vägen” för nåt år sedan så blev jag helt besatt och hoppas att jag aldrig kommer behöva se sådana tider men det känns ändå säkert att veta att man har mat hemma ifall något skulle hända. :)

food-storageKommentera