Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Baktips

För att ni inte ska tröttna på min blogg nu när det inte händer så mycket i IVF-väg så tänkte jag att jag kunde skriva om lite andra saker som intresserar mig. Som bakning.

Jag gillar att baka. Ibland använder jag det som någon slags terapi. Man måste tänka på något annat samt vara skärpt så det inte misslyckas. Det jag gillar att baka mest är cup cakes. Det är roligt och det finns mängder av variationer och smaker man kan experimentera med.

Det finns en sak som jag inte är så duktig på ännu. Något som jag älskar men som jag egentligen borde hålla mig ifrån. Bröd. Tänk om man kunde få till ett riktigt gott surdegsbröd. Jag har rågsurdeg i frysen. Den var ganska lätt att göra. Man blandar rågmjöl och vatten, samt tillsätter något sött som får den att jäsa. Men det behöver man inte. Jag tog honung. Äppelmos går också bra. Sen ska den stå varmt i ca 22 grader några dagar. Man måste röra i den ibland.

Här hittar ni ett recept på rågsurdeg.

Ibland kan det vara svårt att få degen att börja jäsa. Då hittade jag en sida som säljer levande startkultur. Den blandar man tillsammans med mjöl och vatten. Man får även ett recept med på köpet. Man kan t om prenumerera på startkultur. Sidan hittar ni på surdeg.com

Så det ska kanske bli mitt nästa projekt. Att baka surdegsbröd. Har ni några bra tips och trix?

image

6 reaktioner på ”Baktips

  1. Jag bakar nästan alltid med jäst. Jag tycker surdeg är lite lynnigt. Oftast blir det bra, men ibland vill den inte jäsa eller beter sig allmänt konstigt. Med jästbröd lyckas jag alltid så det känns roligare och tryggare att baka med. Jag använder lite (ett par gram) jäst och låter degen jäsa över natten i kylen. Då blir den stunsig och fluffig tycker jag. Jag har en hushållsassistent som jag blandar i och försöker ha så lite mjöl som möjligt utan att det blir en smet. Då blir inte brödet stabbigt. Jag har Martin Johanssons alla bakböcker och rekommenderar dem starkt!

  2. Åh jag älskar att baka. Men försöker undvika det. Självdisciplinen håller inte vid bakverk 😉 men ibland får man ju unna sig något, surdeg har jag faktiskt aldrig smakat. Men kanske värt ett försök?

  3. sj: Det är jättebra. Håller i flera år. Frys in i portioner, så är det bara att plocka upp. :)




Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *