Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Bebiskläder!

Hej i sommarvärmen!

Tack för era kommentarer om bebiskläder. Jag sitter här och funderar över hur mycket man behöver av varje storlek. De växer ju så snabbt. Det är svårt att veta redan nu vilka storlekar man behöver. Jag själv var väldigt liten när jag föddes. Så några plagg i storlek 50 kan kanske vara bra. Ge gärna lite tips!!!

GK184B009-T11@10

Pyjamasar behöver man.

GP084A00W-K11@14

Bodys behöver man ett gäng kan jag tänka mig.

J4826D006-A11@12

Några set kan vara bra då det kommer att vara vinter när vår bebis växer.

S0C26B001-C11@6

Byxor behöver man till alla bodys.

Jag funderar på att redan nu göra vid den byrån som vi tänkt använda till alla bebiskläder. Så kan man sortera. Kan ju vara bra så man ser vad man har och behöver.

17 reaktioner på ”Bebiskläder!

 1. Hela sparkdräkter med fötter är toppen. Grejen är att hela tiden ligga en storlek ”före”. Detta gäller i första hand för pyjamaser, eftersom man då inte behöver tänka på huruvida babyn sparkar av sig eller inte under natten, men även om man vill ha ett ”välklätt” barn dagtid.

  Omlottgrejor där man måste ha separat underdel är värdelöst. Babyn rör sig, och det blir glipor mellan tröja och byxor som man får fixa hela tiden.

  Jag rekommenderar bodies med knäppning i grenen, men där halsringningen så att säga går omlott (från axel till axel). Sitter perfekt (glider inte upp), lätt att trä över huvudet. Vid blöjbyte tar man av byxorna, och knäpper upp i grenen. Inget fixande och trixande med att stoppa ner/dra upp under dagen.

  /M

 2. Hej!
  Jag heter Sofie och arbetar på Babyshop. En av dina läsare har nominerat din blogg i vår tävling ”Årets Babyblogg 2016” där du kan vinna 5000 SEK att handla för i vår webbshop samt få tillgång till vårt instagramkonto med över 22.000 följare i några dagar!

  Läs mer om tävlingen och hur den går till här: http://blog.babyshop.se/nominerade-till-arets-babyblogg-2016/. Passa på att ladda ner din badge och nominera en av de föräldrabloggar som du tycker bäst om också!

  Röstningen börjar den 16/5, då får du gärna be alla dina läsare att rösta på dig så att du kommer närmare vinsten!!

  Grattis till nomineringen,
  /Sofie på Babyshop

 3. Jag ser att andra redan har tipsat om omlott/dragkedje-knäppning, det är bäst på minibebisar!

  Om jag backade bandet och gjorde om klädinköpsbiten skulle jag gjort annorlunda. Jag skulle bara ha köpt gots-certifierade plagg och begagnat. Nya vanliga kläder innehåller tyvärr hemskt mycket kemikalier och den tunna bebishuden är väldigt mottaglig. Lindex har faktiskt väldigt mycket prisvärt gots-certifierat! Annars finns det andra märken (som är dyrare) tex maxomorra, mini Rodini och Duns.

  Köp lite i varje storlek, det går alldeles utmärkt att komplettera sen. Dessutom får man ju oftast en del 😉

  Tunna mössor till BB, bebisens huvud behöver värme när hen kommer ut!

  Kram

 4. Jag får nog säga att jag inte håller med riktigt om det med byxor där fötter finns med. Är de bra finns en resår runtom foten som gör att de sitter precis som de ska. När jag väntade första läste jag nånstans (kmr tyvärr ej ihåg var) att ju mer ”heldräkt” det är desto bättre när de är så små pga blodcirkulationen i kroppen. Strumpor sitter oftast åt och stryper gärna blodtillförseln så de blir kalla längst ut och gör de inte det är de såpass stora att de halkar av hela tiden ist och/eller fortfarande är nerkylda. Vi har använt den typen av byxor flitigt och äneå tyckt att det funnits en bra tanke med dem som funkat för oss.

 5. Fin din mage är och fint set med kläder ni köpt! Jag var helt ny på det här med bebiskläder när jag väntade Hugo, men det jag önskar att jag hade tänkt på är att endast ha omlottbodys första tiden till dom blir starkare i nacken. pyjamasen som knäpps upp långt ner till foten så att dom är lätta att få på och av. Jag föredrar med dragkedja. Nästa tips jag har är att gå på barnloppis och handla kläder. jag köpte en stor maxipåse full med kläder, en bröstpump och ett babygym för 500 kr. och i dom minsta storlekarna är det knappast slitet.
  I övrigt hade vi 5-7 pyjamaser, 10-15 bodys och 6-7 par byxor i stl 56. I 50 hade vi knappt något som tur var då han var stor :-)
  Köpte även nalleoveraller på loppisar som var lagom varma i vintras. mössor i mer än en storlek kan vara bra. Hugo kunde inte ha dom minsta för nyfödda.
  Filtar och snuttar , gärna mer än en eftersom dom gärna kräker :-)
  Kram

 6. Vad roligt att köpa bebiskläder!
  tycker också att omlott är smidigast. Jag föredrar tryckknappar före dragkedja. Var rädd att dragkedjan skulle skava, plus om kläderna är lite stora så tycker jag att dragkedjan böjer sig och det blir klumpigt. Jag tyckte det var smidigt med fötter på kläderna i minsta storlekarna. Byxor med mudd som man kan vika ner i midjan gillade jag ned, sitter inte åt lika mycket. Jättefint set du har köpt för bebisen att åka hem i.

 7. Köp inget annat än omlottbody, de är super.
  Min lilla kille 2,8 kg hann med att slita ut alla kläder i stl 50/56 för de hade han länge medans 62/68 är knappt använt. Så det är väldigt individuellt.
  Köp lite basplagg och handla sedan det mesta när bebis är född.

 8. Vi köpte mycket begagnat. Det används så kort tid i början så det mesta ser nästan oanvänt ut. Omlottbodys är super, allt som skulle över huvudet fungerade inte på vår lille kille iaf. Plus att det är svårt när de inte kan håll upp huvudet själv. Byxor med påsydda fötter passade sådär, han hade stora fötter =D Men det blev mycket pyjamaser, jag föredrog de med dragkjedja, det blir ju en masa hål mellan knapparna där det kan komma in kall luft på vintern =)

 9. Allt beror ju på hur stor bebisen är när den föds. Jag har fått två små barn där strl 50 varit för stort! Så de har kunnat ha kläderna lite längre. Vissa storlekar har de haft flera månader så det är så olika det där! Men omlottbody är bäst i början och byxor utan fötter! De har riktigt bra strumpor på Åhléns och polarn och pyret.

 10. Byxor med fötter går bort. Det förkortar användningstiden och det är drygt för be isar har ju inga riktiga hälar som vi så fötterna glider ur fötterna på byxorna iaf. Jättedumt. Omlott odds håller jag med Om! Förslagsvis inte så mycket vitt 😉 Haha. Och dragkedja på pyjamasen inte knappar så man kan byta blöja snabbt och lätt! Lindex har såna man kan dra upp både nere vid fötterna och uppifrån. Så himla smidigt!

 11. Omlottbody är guld i början. Packa olika storlekar i förlossningsväskan! Jag hade med mig stl 50, 56 och 62. 56 var för smått, även en 62 var för liten. Hade ETT plagg som passade att åka hem i… Undvik alla kläder med fot. E hade för stora fötter och kunde inte ha några av de plaggen.
  Bodysar är bra för de håller blöjan på plats bra och man slipper få en glipa i ryggen hela tiden.
  Hur många bodysar och sånt beror ju på hur ofta man kan och vill tvätta. Minst 5-6 st per storlek om man har egen tvättmaskin. Man vill ju kanske ändå inte tvätta varje dag 😉
  Ett annat tips från mig är salvan inotyol. Så himla bra! Lite kletig, men en illröd bebisrumpa är helt ok morgonen därpå efter en behandling med den salvan. Funkar även till småsår och självsprickor på en själv.

 12. Det är väldigt olika. Omlott dock passar alla barn det är smidigt att klä på, inte så poppis (eller lätt) att dra över huvudet osv. När det kommer till strl så hade vi faktiskt strl 50 länge (de var för stort i början) o 56 kanske vi börja med efter nån månad. Vi körde mkt hud mot hud med dottern (född februari) så vi använde inte mkt kläder. Isf pyjamas, omlottbody o mjukis

 13. Håller om om att undvika byxor med fötter. Har inte alls funkat för oss. Men det verkar vara en smaksak. Funkar det är det ju superbra! Men köp inte för många byxor innan ni vet vad ni föredrar :) och jag säger, hellre för mycket kläder eller för lite. Får man en kräkts går det åt många ombyten/dag. Köper man för mycket kan man sälja eller ge bort :) plus att det är kul att köpa :’D

 14. Det är olika hur mycket man behöver. Har man en kräkis går det åt. Jag hade inte det och behövde aldrig byta kläder. Tips är att köpa begagnat i början. De har bara en storlek nån vecka max. Efter ett halvår var min uppe i 74. Och undvik byxor med fötter. Min tjej hade stora fötter och kunde aldrig ha såna byxor/sparkdräkter.

 15. Hej,först och främst så var det fint det som du hade köpt.Omlottbodys sa min kusin till mig är det bästa babyplagget,så sant.jag köpte olika olika stl.till att börja med 50 och några 56 dom fick ligga på vänt;)A hade 50 en tid men inte jätte länge.Du kommer säkert få en del kläder.Pyjamaser går åt.har det iallafall gjort här hemma.
  Ha en fin dag:)och hoppas du mår bra:)kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *