Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Dagens läkarbesök

Idag hade jag en tid på vårdcentralen hos en annan läkare. Tänkte att det kunde vara bra. Som vanligt kände jag mig väldigt nervös. Har blivit så dåligt bemött många gånger i vården så det har väl satt sina spår.

Jag vaknade och hade extremt ont igen. Är helt stel i kroppen och hela bäckenet värker. Så det var bara att trycka i sig Oxikodon. Hatar det. Är så trött på att vara beroende av denna medicin. Det var lite dumt för jag hade inte riktigt så ont när jag väl kom in. Men påverkad av smärtan var jag. Men jag blir ganska likgiltig av medicinen. Det är dumt när man ska försöka kämpa med att få hjälp.

Jag fick då träffa en annan läkare. En som jag varit hos tidigare och som jag tycker är ganska bra. Jag berättade om mitt onda bäcken. Hon tryckte och klämde lite och märkte hur stel jag var. Jag frågade om Coccygodyni, som egentligen bara betyder smärta från svanskotan. Inget specifikt. Men det är väl ett sådant tillstånd som är svårt att avgöra om det är det. Det enda sättet man kollar detta är att föra in ett finger i analen och trycka mot svanskotespetsen. Det gjorde ooooont. Så ja. Där sitter antagligen min smärta. Men inget verkade konstigt annars med själva svanskotan. Hon trodde inte heller att det var ett diskbråck för det gjorde inte ont när jag lutade mig åt sidorna. Men fram och bak gjorde ont.

Jag berättade att jag hade så ont att jag går på Oxikodon. Då sa hon Oj då! Det är starka mediciner. Men inte ens de tar bort min smärta helt. Min mage tål ju inte antiinflammatoriska mediciner så jag frågade efter kortison som jag läst mig till är något som läkare med erfarenhet av just Coccygodyni använder. Men det ville hon inte ge mig. Hon tyckte att enda alternativet var sjukgymnastik och/eller akupunktur. Det är ju bra att läkare erbjuder medicinfria behandlingar. Men vad gör man när smärtan tar över ens liv. Men det finns inga mediciner att välja bland. Så alvedon är det enda. Hon tyckte att jag skulle försöka sluta med Oxikodon.

Sen sa hon även lite konstiga saker. Som att jag måste försöka tänka bort smärtan. Hur fan ska det gå till? Att även om det gör ont så måste jag försöka röra på mig. Gärna träna styrketräning också. Det känns lite nu i efterhand som att även hon trodde att smärtan bara sitter i huvudet. Men jag kan inte tänka mig att sådan här stark smärta endast kan sitta där. En annan sak hon sa var något som är helt tvärtemot vad man fått lära sig. Jag har alltid fått höra att kroppens sätt att smärta är att säga till att något är fel. Men det sa hon att så behöver det inte vara. För muskler kan krampa och göra ont utan att något är fel. Stämmer verkligen det???

Så nej! Jag fick ingen direkt hjälp idag. Jag försökte ringa sjukgymnasten som hon rekommenderade men där var ingen som svarade. Jag får göra ett nytt försök imorgon.

Jag kände mig helt gråtfärdig när jag gick hem. För smärtan tar över mitt liv. Jag orkar inte mer nu känner jag.

Jag funderar lite på om det är Synarelan och östrogenplåstren som ställer till det i min kropp och gör det värre. Hade jag kunnat så hade jag velat sluta med plåstren igen. Men jag står inte ut med kroppsvärken. Jag får ont vid mens i naturlig cykel. Jag får ont efter en IVF. Jag får ont av Östrogen. Jag får ont när jag är gravid. Alltid på samma ställe. Någonstans bakom svanskotan. Jag vet fler som har det så. Kanske inte min kropp gillar hormoner? Jag vet inte om jag bör prata med IVF-läkaren eller försöka stå ut tills nästa torsdag.

Idag känner jag mig bitter igen!!! :(

13 reaktioner på ”Dagens läkarbesök

 1. C jag har lidit av ångest och panikångest. Min man lider av konstant smärta efter två trafikolyckor. Jag skulle för allt i världen inte jämnför dessa två problemen. Jag som lever vid sidan av någon med sådan smärta vet att de går igenom ett helvete varje dag och kraftig smärtstillande är det enda sättet att kunna fungera någorlunda.
  Sen säger jag grattis till att du träffat läkare som kunniga, vart bor du så vi kan flytta till ditt landsting.
  Sen vill jag tacka Libra för att du har givit mig mycket större förståelse för min mans smärta genom att berätta om din. Lycka till på torsdag, håller tummarna! Kram

 2. Det jag saknar i resonemanget ovan, är att hypokondri är en sjukdom i sig som behöver behandlas. Det förefaller som om alla vill avfärda den diagnosen med att läkaren är inkompetent, men så är det inte. Är man hypokondriker, så skall man behandlas för det. Det är inte någon okänd sjukdom bland läkare, och hypokondriker skall tas på samma allvar som personer med andra diagnoser.

  Emellertid så förefaller det som att en utsättning av samtliga mediciner som du i dagsläget tar, vore en god idé. Utsättning skall dock inte göras utan läkares ordination. Men när du står på noll vad gäller läkemedel, är det lättare att ställa diagnos och eventuellt sätta in verksamma substanser igen.

 3. C: Man kan inte hitta på en sådan stark smärta. Men jag har hittat orsaken och mår bättre nu. Men bara för att jag får idiotiska kommentarer så tänker jag inte dela med mig av det. :(

 4. Så här: Du måste lita på läkarna. Doctor Google är såklart inte pålitligt och kanske är det så att du ÄR en hypokondriker, har du tänkt på det? Jag har själv haft panikångest och det är helt ofattbart vilken makt hjärnan har över kroppen. Du MÅSTE sluta med Oxicodon, det är JÄTTEfarligt för lång använding, egentligen ska man ta det i max en vecka. INGEN läkare har överhuvudtaget hittat något fel på dig. INGEN!

 5. eftersom du verkligen inte mår bra.Prova byt VC och kanske ändra på mediciner,kanske rent av plocka bort mediciner?Ta en paus från ivf,kanske satsa på adoptionen istället?Göra mer roliga saker tillsammans med din man

 6. Det är fruktansvärt med långvarig smärta, jag förstår din frustration och panik Libra. Jag hade smärta i ryggslutet och ner längs ena benet, ishias pga diskbråck som ev förvärrades av graviditetshormon. Det var rent panikartat en period i våras, det enda som hjälpte var Citodon, som inte är så kul att trycka i sig längre perioder speciellt inte när man är gravid. Nu till saken, jag hittade en akupunktör som gjorde mirakel! Redan efter första gången kände jag att det lättade och efter ytterligare några gånger var smärtan nästan borta. Jag trodde inte i min vildaste fantasi att det skulle hjälpa så mycket. När smärtan släppt kunde jag börja röra mig mer normalt vilket påskyndar läkning och slappnar av muskler. Kanske värt att prova.

 7. Måste nog förtydliga min kommentar om vin. Vill inte uppmuntra någon att använda alkohol som drog eller att missbruka det. Tänkte mest att det är sommar och semester och om ett par glas kan lindra lite så man slipper morfin kan det vara ok tillfälligt :)

 8. Det man vet om smärta är att smärtfibrerna blir alltmer känsliga ju längre man har ont. Till slut kan de fyra signaler till hjärnan trots att den ursprungliga orsaken till smärtan inte finns kvar. Man vet också att den psykiska pålagringen vid ett kroniskt smärttillstånd är av betydelse. Du har ju haft mycket och kämpa med de senaste åren och det är inte förvånande att du hamnat i detta tyvärr… Du mår ju inte bra, vad det än beror på! Du kanske måste fundera på hur du ska tackla situationen om det visar sig att du inte har endometrios. Kanske inte en helt dum idé att försöka rensa bland dina läkemedel som någon föreslog. Att dricka vin istället tror jag dock är en farlig väg framåt… Jag hoppas att du kan få bra hjälp för att komma framåt och börja jobba igen (och självklart att hantera smärtan).

 9. Det kan nog stämma att man inte blir tagen på allvar och stämplad som hypokondriker när man söker om och om igen samt har egna förslag. Detsamma hände mig en period när jag var dålig. Visade sig senare vara glutenintolerans med mkt skumma symtom. Tycker också du ska byta till annan vc, iaf prova en ny och det redan idag. Visst kan hormonerna vara ett problem men det känns som något annat också. Sen tror jag de starka smärtstillande kan förvärra smärttillstånd eftersom de är så beroendeframkallande. Kroppen signalerar kraftigare smärta för att få sin drog. Det vore fantastiskt om du kunde sluta med dessa. Förstår att det är svårt men kan du inte testa ett par glas vin som smärtstillande. Kanske inte låter så sunt i längden men kan hjälpa att bli av med beroendet. Om hormonerna är det som bråkar borde du må bättre så fort du börjar med ivf sprutorna åtminstone.
  Kram på dig

 10. Anonym: Ja du har nog rätt. Kanske det är detta som är mitt problem och därför jag inte blir tagen på allvar. Har inte tänkt på det. :)

 11. Vad tråkigt med ett sånt bemötande. Men det kanske tyvärr är både som anonym och du skriver, att läkaren ser tillbaka på tidigare kommentarer i din journal (och där kan de ju skriva en hel del som du inte har en aning om) och gör bedömningen att du sökt såpass mkt att de tyvärr inte tar dig riktigt på allvar samt att alla hormonerna ställer till det så för dig? Har du någonsin haft såhär ont tidigare i ditt liv eller har det eskalerat nu på sistone? Jag hoppas de på endo-centrum kan hjälpa dig för nu känns det ju verkligen som du försökt allt och inte kommer nånvart. På ett sätt klurar jag fortf på om inte det hade varit värt att byta vc och testa söka en gång till? Själv går jag på capio inne i city och där har jag alltid fått komma, för stora som små saker, har aldrig blivit nekad eller inte tagen på allvar. Min förra vc i området däremot.. Där ville de knappt boka in en tid när jag låg och grät i telefon av smärtan från magkramper. Krya på dig Libra!

 12. Jag vill inte vara elak nu, säger detta i all välmening. Du hade ju inte alls såhär ont för ett tag sen, hur tänker du att din påstådda endo skulle blivit värre? Och du hade ju ibte alls såhär ont innan du började med alla hormonpreparat. Kanske en läkemedelssanering skulle vara på sin plats? Bara för att testa, eftersom du ändå är lamslagen och sängliggandes i smärtor. Och kortison kan en läkare inte bara ge dig, det finns allvarliga biverkningar och du har inte ens en uttalad inflammation. Att sitta hemma och läsa på symptom och diagnoser sjäöv är inte populärt inom vården. Läkare och sjuksköterskor drar öronen till sig direkt och tänker att de har med en hypokondriker att göra. Finns tom ett ord inom sjukvården för dessa människor. Som diagnostiserar sig själva och kräver vård utifrån deras påstådda och outredda sjukdomar. Mycket krångliga patienter som sjukvården helst vill slippa och gärna avfärdar som bullshit. Nämn aldrig att du googlar, eller att du att du självdiagnostiserat dig, det kommer bara få dig att verka oseriös. Ställ frågor som du vill ha svar på istället. Tex vid koloskopin, fråga vad de mörka fläckarna är, varför de finns där, om läkaren kan svära med sitt liv på att det är normalt. Fråga om läkaren skulle kunna undersöka om du eventuellt har en inflammation runt svanskotan, om det finns nåt att göra, hur kortison fungerar, om det går att utreda en inflammation och påföljande kortionbehandling.




Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *