Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Gynakuten

Eftersom smärtan igår var outhärdligt även om jag tagit 2 Citodon, 1 Ipren och 1 Tramadol så bestämde jag mig för att uppsöka gynakuten idag. Jag fick lite panik när inget verkar hjälpa.

Jag sov i alla fall gott på den där cocktailen. Jag vaknade kl 11. Tog en dusch och åt frukost. Smärtan känns mindre när jag vaknar. Kanske för att jag legat ner. Sen fick jag tvunget ta 2 Citodon och 1 Ipren. Jag ringde växeln på Kvinnokliniken. Jag trodde att det var bättre att ringa innan. Men det behövde man tydligen inte. Det var bara att gå dit och ta en nummerlapp.

Vi stack vid 12:30. Fick vänta en stund innan vi kom in till en sköterska. Hon var bra och förstod mina problem. Mina värden såg bra ut så där var det inget problem. Sen fick vi sitta ner igen och vänta på läkaren. Precis som jag trodde så fick jag mer ont av att sitta där och fick ta 1 Tramadol också. Sen blev jag ganska trött. Fick halvsitta lite konstigt och halvsov.

Sen var det äntligen min tur. Läkaren var bra och förstod min smärta helt. Om det nu är endometrios så finns det tyvärr inte så mycket man kan göra än att ta smärtstillande, eftersom vi försöker skaffa barn. Det sa IVF-läkaren också. Det bästa är om jag blir gravid så fort som möjligt. Jag slapp göra en undersökning eftersom jag ska göra det på både tisdag och onsdag. Samt att jag redan är under utredning. Läkaren på IVF-kliniken får bestämma hur vi ska gå tillväga. Nu fick jag äntligen bra mediciner. Paracetamol 1 g som jag ska ta 4 gånger om dagen, Oxicontin som är ett långtidsverkande morfin som jag ska ta 2 gånger om dagen, samt Oxynorm som är ett korttidsverkande morfin att ta vid behov.

4 timmar senare var vi äntligen hemma igen. Jag har tagit 1 korttidsverkande samt 1 paracetamol nu. Effekten kom ganska snabbt. Skönt! Jag ska försöka ta den långtidsverkande på bättre tider så får vänta lite.

Någon som har testat dessa mediciner? Hjälper dem bra?

7 reaktioner på ”Gynakuten

 1. Jag är väl medveten om hur starka och beroendeframkallande dessa preparat är. Men jag ska bara ta dem under mensen när jag har ont. För förhoppningsvis så slipper jag smärtan snart. Det är inte kul att vara hög på morfin. Dessutom får jag ont i huvudet. Men nu är detta det enda som hjälper. :-/

 2. I tillägg till övriga kommentarer. Alla dessa preparat är narkotikaklassade. De är mycket beroendeframkallande då de är central stimulerande, precis som droger. Eftersom du upplever dig själv som tolerant för flertalet preparat innan dessa nya du fick igår så bör du vara sparsam och uppmärksam så du inte bara ber om starkare hela tiden. Det du fick igår är typ något av det starkaste som finns.
  Kommentaren är skriven i all välmening.
  Lycka till från en sjuksköterska

 3. Oxycontin är jättestarkt, jag blev alldeles snurrig av det efter mitt kejsarsnitt, och dessutom enormt beroendeframkallande så var försiktig.

 4. Vad skönt att du har fått något som hjälper. Men var rädd om dig, oxytocin är starkt beroende framkallande. Kramar

 5. Hedwig: Tack! Jag brukar faktiskt inte må illa av morfin. Nu har smärtan släppt. Sååå skönt!!! :)
  Kram

 6. Jag fick både korttids- och långtidsverkande morfin en gång när jag låg inne (samtidigt alltså). Mådde riktigt illa och var inte mycket till människa. Efter det försöker jag undvika morfin. Jag ska ha riktigt jävla ont. Vilket du antagligen har nu.
  tänker på dig.
  Kram
  / Hedwig
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *