Detta är en blogg om vår resa i IVF-världen. Vi har försökt bli med barn sedan augusti 2009. Efter en utredning blev vi klassade som ofrivilligt och oförklarligt barnlösa. Vi har gjort 6 stycken IVF-försök där jag har varit gravid 3 gånger. Första gången förlorade vi vår dotter Edda i vecka 22, andra gången blev ett MA i vecka 10 och nu är jag äntligen gravid igen. BF är den 24 oktober 2016 och vi längtar efter lillebror så mycket.

Add Comment Register

Hurra!

Jag har nu ringt Vårdcentralen och fick en tid klockan 13. Det blev en annan läkare idag eftersom min husläkare inte är där på onsdagar. Jag gillar henne. Men ibland kan det vara bra att någon annan får kika på en. Hon verkade ha fastnat i endometrios och kändes inte så villig att leta upp andra orsaker till smärtan. Så nu blev jag glad. Jag slapp även att prata med den idiotiska sköterskan. Klockan 13 ska jag dit.

När jag googlade på mina besvär så hittade jag ett gammalt inlägg från mig själv från när jag gick på Progynon inför ett FET. Då hade jag också dessa knivsmärtor runt svanskotan. Kan de ha något med hormoner att göra? Jag går ju på både Synarela och Estradot just nu. Jag har även haft dessa besvär när jag har varit gravid samt vid IVF. Kanske det hör ihop på något sätt. Någon som känner igen det?

Jag vaknade såklart med enorm smärta när mina Oxynorm är slut. Så hoppas min IVF-läkare skriver ut dem snart eller att läkaren på VC kan ge mig något bättre.

Jag funderar på om det kan ha något med att göra att mitt bäcken antagligen är lite snett. Jag har en gammal fotskada och går lite konstigt. Kanske en sjukgymnast skulle kunna hjälpa mig också. Eller ska man gå till någon annan då?

Håll tummarna för bra hjälp!

image

5 reaktioner på ”Hurra!

  1. När jag gick på enanton-sprutorna hade jag fruktansvärt ont i svanken. Kunde inte sitta, inte ligga, ingenting funkade. Med synarelan fick jag inte lika ont, men kände även av smärtan då med. Så det kan mycket väl bero på synarelan. Känns som den kan ge de mesta besvär, sånt man inte ens kan föreställa sig 😛

    Innan dom trodde det var endometrios trodde dom mina smärtor berodde på att bäckenet var snett. Så fick komma till en sjukgymnast och hon gick igenom hela bäckenet. Dock var jag rak, men det känns som dom borde kunna göra någonting åt det. Dock hade jag varit hos en kiropraktor innan som sa att mitt ena ben var 0.5cm längre än det andra, och det drog hon till väldigt snabbt. Så det kan ju vara värt ett försök :)

    Tänkte på en till sak. När jag gått på synarela i 6 månader fick jag göra en benskörhetsmätning. Har du gjort någon sån? Hormonerna kan ju påverka skelettet å göra det skört, så tycker du ska kräva en sån också. Lika bra att kolla upp för mycket än för lite :) Hoppas verkligen det går till sig snart!!!

  2. Det känns som att det sitter i SI-lederna. Så sjukgymnastik kan nog vara bra. Funderar på om kortison kan hjälpa. Orkar inte med detta längre. :-/ Tack för tips!

  3. Det kan vara dina SI -leder som krånglar. Eller diskbuktning eller diskdegenerativ sjukdom eller segmentell rörelsesmärta. För jo hormoner påverkar ryggen.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *