Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
31
oktober

Trulsan är här!!!!!

Skrivet av den 31/10/13 - 21:46

Vår älskade Trulsa har kommit!!! På BF +2 den 29/10 kl 15.15 kom hon vårt allra finaste lilla hjärta, vår underbara lilla Lovisa. 3294 g och 49cm ren kärlek! Det blev en snabb förlossning och efter endast tre krystvärkar såg hon dagens ljus. Återkommer med en förlossningsberättelse framöver men nu ska vi njuta av att vara hemma med vårt lilla mirakel.

Publicerad i Allmänt | 7 kommentarer


28
oktober

Vecka 41 (40+0)

Skrivet av den 28/10/13 - 21:34

Nu du bebis är du officiellt sen. Igår var dagen D eller rättare sagt dagen BF men dagen kom och gick utan en efterlängtad liten Trulsa i sikte.
Så idag var det dags för extra koll på förlossningen eftersom det är en ivf-graviditet så det var bara att packa in oss och alla saker i bilen och åka de tio milen för att kontrollera att allt är bra med lilla hjärtat. Det visade sig att det var det och livmodertappen är mogen och mjuk och har öppnat sig några cm. Läkaren gjorde en hinnsvepning och nu har jag fått allt mer smärtsamma sammandragningar så vi håller alla våra tummar för att vår älskade unge snart ska vara redo att komma ut.
På fredag morgon har vi tid igen för kontroll och förutsatt att det inte är jättemånga förlossningar på gång då så blir vi igångsatta då annars så blir det på måndag. Men naturligtvis blir vi igångsatta på fredag om allt inte står rätt till oavsett om det är överfullt på förlossningen eller inte.
Men både läkaren och vi tror inte att trulsan håller sig inne tills fredag och jag hoppas med allt jag har att det stämmer! Kom nu älskade bebis vi är mer än redo för att välkomna dig till världen!

Publicerad i Allmänt | 1 kommentar


18
oktober

Slemproppen

Skrivet av den 18/10/13 - 21:03

Slemproppen har gått!!! 9 dagar kvar till BF och efter flera veckor av förvärkar har den nu beslutat sig för att släppa. Visserligen kan det ju dröja flera flera dagar till innan förlossningen kommer igång men de skiter jag i nu och njuter istället av att min kropp börjar göra sig redo på riktigt för att föda fram vårt älskade stora lilla mirakel :)

Publicerad i Allmänt | 1 kommentar


16
oktober

Vecka 39 (38+2)

Skrivet av den 16/10/13 - 11:39

Om max 18 dagar är Trulsan här hos oss! Hur ska man kunna förstå det? Hur ska vi kunna begripa att vår allra största dröm alldeles alldeles snart är sann?

Det är som vanligt länge sen jag bloggade sist, väldigt länge sen. Tiden har de senaste 8 veckorna sett likadana ut som de gjort sen i juni. Jag ligger hemma i soffan eller säng med kudde mellan benen och försöker klara av smärtan. Jag har utökat samlingen med hjälpmedel med ett gåbord vilket underlättade rörelse inomhus mycket fram till att hon fixerade sig för ca 3 veckor sedan. Efter att hon fixerat sig har smärtan tack och lov blivit lite bättre och jag klarar av att stå ut med hur ont det gör och orkar dessutom glädja mig riktigt åt graviditeten. De sista månaderna har annars varit oerhört tuffa på grund av smärtan och jag har kämpat med ett konstant dåligt samvete för att jag bara velat att graviditeten ska vara över. Därför är det så fantastiskt att jag nu får möjlighet att glädjas på riktigt åt att vår älskade lilla skrutt snart är här.

Jag måste säga att jag förutom alla krämpor ÄLSKAR att vara gravid. Jag har aldrig känt mig så vacker som jag gör nu, och aldrig varit så nöjd med min kropp. Jag har alltid trott att jag skulle bli en valross som svällde åt alla håll och kanter och gick upp 25-30 kg i vikt men så har det inte blivit. Hittills har jag gått upp ca 7 kg och om man inte ser mig från sidan så syns det knappt att jag är gravid vilket är chockerande för mig som alltid varit väldigt överviktig fram till att jag gjorde en magsäcksförminskning för 4 år sen. Jag älskar framför allt att känna vårt lilla mirakel sparka och röra sig inne i min mage, även om jag nu måste erkänna att det gör riktigt ont samtidigt. Jag kommer sakna min stora, fina, runda mage när den försvinner och sörjer den faktiskt på ett sätt redan. Men LÄNGTAN efter att få hålla vår lilla Trulsa i famnen är oändlig. Det känns ibland som att jag ska gå sönder fysiskt av längtan och denna väntan på att förlossningen ska komma igång är både otroligt härlig och outhärdlig på samma gång.

Ja väntan på förlossning, vi får föda vaginalt. Jag har fått prata med två läkare och en Aurorabarnmorska och nu känns det faktiskt riktigt bra att få föda vaginalt och jag känner mig inte rädd för att kroppen inte ska orka med. Tack vare att smärtan minskat efter fixeringen känns det också helt okej att vänta tills hon är redo att komma ut av sig själv och vi kommer därför inte bli igångsatt på grund av foglossningen.

Vi har redan varit inne på förlossningen några gånger, första gången i 35+4 då jag hade starka förvärka som påverkade livmodertappen vilket sen visade sig bero på UVI. Då stoppades värkarna med Bricanyl och allt lugnade ner sig igen. Sen var vi in igen i 36+6 då skruttungen skrämt oss rejält med att inte röra sig som vanligt och det visade sig då att hon var alldeles för stilla så det blev bråttom att få träffa läkare och göra UL. Som tur var var allt okej och hon började röra sig som vanligt efter två dygn men fy vad orolig vi blev.

Det UL visade dock att det är en liten bebis vi väntar. 16% för liten var hon så nu är det i morgon dags för TUL igen för att se om hon växt på sig något, vilket vi verkligen hoppas på.

Men för övrigt är ALLT äntligen klart här hemma. Vagn, säng och skötbord är på plats och iordninggjorda, babyskyddet står på sin plats och basen är installerad i bilen. BB-väskan är packad och allt är under kontroll så NU älskade lilla Trulsan får du mer än gärna komma ut!!!  Har haft starka förvärkar sen i torsdags och idag har jag konstant mensvärk så kanske kanske är det dags snart. Nästa söndag den 27/10 är det BF och efter det får vi gå över max en vecka eftersom det är en ivf-graviditet, så oavsett vad så har vi snart vårt barn i vår famn!

 

 

Publicerad i Truls i magen | 1 kommentar


21
augusti

Vecka 31 (30+1)

Skrivet av den 21/8/13 - 7:08

Det är nu jättelänge sen jag skrev sist, 10 veckor ungefär. Anledningen till min frånvaro kan jag inte direkt skylla på tidsbrist. Jag har nu varit hemma heltid sedan i början av juni och är helt sjukskriven pga mycket svår foglossning. Veckorna har rullat på och jag har försökt överleva i stort sett. Jag har sedan mitten av juni använt kryckor för att ta mig fram och använde i början en rullstol för längre sträckor. Men nu behöver jag rullstolen nästan jämt och klarar bara av att röra mig inomhus för egen maskin dvs inte ens fem meter åt gången. Smärtan är obeskrivlig och trots att jag sedan över tio år lider av fibromyalgi så har jag aldrig haft så här ont.
Jag har provat både foglossningsbälte, vilket jag inta kan använda då höfterna är så ömma att de känns som stora blåmärken, och även sjukgymnastik och akupunktur. Sjukgymnastiken klarade jag av att göra några veckor innan det blev outhärdligt smärtsamt och akupunkturen gjorde smärtan snarare värre än bättre synd nog. Så nu för tiden spenderar jag största delen av tiden i soffan eller sängen med en stor kudde mellan benen vilket är den enda ställning som är någotsånär uthärdlig. Jag tar 6-8 citodon varje dag och kämpar konstant mot det dåliga samvetet gentemot vår älskade lilla skrutt för jag vet att det påverkar h*n också. Jag är otroligt orolig inför komplikationer efter förlossningen. Bebis kan få andningssvårigheter pga abstinens och att veta att det då är mitt fel känns fruktansvärt. Men alla läkare försöker övertyga mig om att det är skadligt för bebis om jag har så här ont hela tiden också och att det innebär en stress för både bebis och mig vilket inte heller är bra. Dessutom finns ingen som helst möjlighet för mig att vara utan smärtstillande om jag ska kunna överleva. Men hemskt är det!
De senaste två veckorna har jag varit utanför dörren två gånger och det har varit på gränsen till vad jag klarat av. Det är tungt att vara isolerad hela tiden och smärtan och sömnbristen tär nåt otroligt på mig så jag gråter varje dag som ett resultat av det men även av dåligt samvete för det stora lass J får dra. När han jobbar så har jag oftast min syster här hemma dom hjälper mig då jag inte klarar av att ta hand om mig själv längre.

Det är mycket gnäll från min sidan nu MEN lyckan är betydligt större. Att få känna vårt älskade lilla hjärta sparka som en galning och hicka som en dåre får mitt hjärta att nästan brista av kärlek och längtan. Varje kväll vid midnatt har vi en mysstund jag och bebis då hon (jag är övertygad om att det är en lite flicka) sparkar och är vaken. Hon puffar tillbaka när jag eller pappa J lägger handen på magen och det känns att det verkligen är en liten person därinne. Det verkar vara en liten person som brås på sina föräldrar vad gäller envishet för magen är hennes domän och där ska minsann ingen lägga handen, en bok eller en skål, då puffas det bort fortare än kvickt. En liten person med mycket humör är vad som väntar oss, en liten person som är så oändligt efterlängtad av alla runt omkring oss. Vi älskar dig finaste lilla Trulsan och vi kan inte vänta tills vi äntligen får pussa på dig!

Den 3/9 ska vi till specialistmödravården för att diskutera förlossning. Pga foglossningen kommer jag sannolikt inte kunna föda vaginalt och troligtvis kommer vi antingen bli igångsatta eller få kejsarsnitt så fort lilla hjärtat är färdigvuxen därinne. För varje dag blir jag sämre och för varje dag så blir återhämtningen längre och därför kommer vi knappast få gå tiden ut. Det är en stor sorg att kanske missa en ”normal” förlossning, vi kan inte heller åka till det sjukhus vi har velat om det blir planerat då det sjukhuset ligger i för landsting. Men nu har jag så pass ont att allt sånt egentligen känns helt orelevant, det enda viktiga är att bebis kommer ut på bästa sätt för oss båda och ut kommer hon ju på ena eller andra sättet.
Vi ska även diskutera lösningar för citodonet, villa effekter det får på bebis och hur vi ska göra för att det ska bli så bra som möjligt för liten när hon kommer ut. Jag kan inte sluta med citodonet men jag ska minsann ha full koll på vad som kommer kunna hända och hur de kommer ta hand om vår älskade skrutt om det blir jobbigt åt henne.

För övrigt ska vi i helgen åka till Ikea för att köpa det sista till lilla hjärtat och sen ska här boas så att allt är klart. Åh vad jag längtar efter både det och skrutten!!

Publicerad i Allmänt,Truls i magen | 2 kommentarer


14
juni

Vecka 21 (20+4)

Skrivet av den 14/6/13 - 7:44

Jag är så dålig på att blogga nu, är nog allt för upptagen av att vara lyckligast i världen. Vårt älskade lilltroll sparkar och lever runt dagar som nätter och titt som tätt spänner liten ut den lilla rumpan tror jag så att det spänner i livmodern och magen blir alldeles sned. Liten sover på förmiddagarna och kvällarna och är vaken och som allra mest aktiv mellan 4-6 varje morgon. När jag är ensam sparkar lilltroll som mest och så fort någon kommer så är set så stilla i magen att man inte märker av att det ligger en liten människa därinne. En blyg liten person som kommer till oss i höst vad det verkar eller så är det som morfar säger att liten blir trygg när moffen kommer och hälsar på oxh att det är därför liten inte sparkar då.

Magen och bebis växer helt och hållet som de ska, jag var till BM i tisdags för kontroll och då fick jag och blivande moster höra det lilla hjärtat slå, 145 slag/min låg det på. J blev jätteledsen att han missade det men nu ska vi få låna en doppler av en bekant så att vi kan få höra tillsammans här hemma.

Jag har fortfarande problem med urinvägarna och förra torsdagen blödde jag lite igen så hela den här veckan har jag sprungit hos hälsocentraler och Bm känns det som. Har nu fått en penicillinkur eftersom jag nu haft problem så länge och har vita blodkroppar i urinen vilket kan tyda på uvi. Dessutom har jag fått en blodsockermätare eftersom jag läcker allt mer socker i urinen. Det misstänktes först att det var graviddiabetes men nu verkar det inte vara det då jag ligger lågt i blodsocker för det mesta.

Annars har vi fyndat en vagn, en i stort sett oanvänd citycross fick vi för 2200kr så nu letar vi bara en citykorg också så är det klart. Skötbord har vi också köpt så det ska bara målas och babyskyddet har vi också. De mesta stora grejerna har vi nu fått tag i oxh hittills har vi fyndat allt. Riktigt nöjd är jag och längtar nästan ihjäl mig efter att få börja boa ordentligt här hemma. Nu är vi mer än halvvägs och tiden går så oändligt snabbt och samtidigt så långsamt. Vill ha vårt lilltroll här NU!!!

Publicerad i Allmänt | 1 kommentar


27
maj

Vecka 19 (18+0)

Skrivet av den 27/5/13 - 18:27

Vi lever och mår bra! Det är glest mellan inläggen men allt rullar på så fort och vi är lyckligare än någonsin.

Jag blödde från urinröret i 9 dagar innan det nu äntligen verkar ha gett med sig. I morgon ska jag på UL av njurar och urinvägar för att se om det är något galet eller om allt ser normalt ut. Ska bli så skönt att få det uppkollat. När jag blött i fem dagar ringde jag HC för att så snabbt som mljligt få en remiss till en urolog eftersom det kan vara svårt att få tag på Gynmottagningen. Tyvärr fick jag träffa en idiot till läkare som tyckte att jag skulle avvakta men det kunde han glömma det puckot. Jag undrar vad han skulle sagt om det började rinna blod ur hans snopp, då minsann skulle det garanterat inte avvaktas något. Som tur var fick jag tag på BM som ringde Gyn och de skickade sen direkt utan ifrågasättande iväg remiss och tog mig verkligen på allvar. Så skönt!

Annars är allt hur bra som helst. Bebis sparkar och lever runt som en galning i magen och varje natt krin 3,30-4,30 väcker liten mig med sparkar och slutar inte förrän efter ett par timmar. Så jag misstänker starkt att vi får en morgonpigg liten skrutt här hemma framöver.

Magen växer och är rund och go. Jag känner mig så otroligt vacker och kan omöjligt låta bli att smeka magen hela tiden. J har fått känna ordentliga sparkar några gånger och de stunderna när vi delar upplevelsen av det lilla liv som vi skapat är oändligt stora. Jag har fortfarande ont och sammandragningar, jag känner av foglossning och har ofta huvudvärk så rent kroppsligt är graviditeten långt ifrån en dans på rosor. Men ändå är det här det absolut mest fantastiska jag varit med om och jag vet inte ens om det går att bli lyckligare än så här. På torsdag är det dags för RUL och det känns så spännande att jag dööör! Längtar som galningar gör både jag och J!

Publicerad i Truls i magen | Inga kommentarer


16
maj

Akuten igen (16+3)

Skrivet av den 16/5/13 - 22:55

Är på väg hem efter ännu en resa till akuten. Jag blir galen på det här! Vi hade precis blivit lugna och tillfreds med sammandragningarna och insett att det inte är något allvarligt och då börjar jag istället blöda.

Gick på toa ikväll och när jag torkade mig var det massor av blod på pappret, precis som vid en mensblödning. I total panik ringde jag 1177 som beordrade mig att åka till akuten direkt. Sagt och gjort , iväg för vi efter att jag fått tag på J som var på jobbet. Mindre än två timmar efter att blödningen börjat var på akuten och fick träffa en läkare nästan direkt. Vi fick först se att allt var bra med Truls, liten satt på huk i min mage med ena armen över huvudet som Stålmannen och vi kunde konstatera att vår superbebis inte ger upp i första taget. Livmoderhalsen var lång och fin fortfarande och inget konstigt syntes på VUL. Gynindersökningen visade att det inte heller var något blod i själva slidan och inte heller utanpå. Däremot fanns koagulerat blod i urinrörets öppning och läkaren tror att det alltså är från urinröret allt detta blod kommit. Det skulle odla urinen och se om det är uvi annars så får vi kolla upp urinblåsan och allt sånt här framöver.

Blödningen lugnande ner sig ett tag men nu på väg hem blöder det igen, precis som vid mens. Jättekonstig och läskigt. Men huvudsaken är att liten mår bra och lever och frodas. Kämpa på vår älskade lilla Truls!

Publicerad i Truls i magen | 2 kommentarer


15
maj

Vad har hänt sen sist?

Skrivet av den 15/5/13 - 12:46

Nu var det länge sen sist igen, så vad har då hänt senaste tiden?

I måndags gick vi in i vecka 17 (16+0) och har alltså kommit en ganska bra bit på väg mot bebis ankomst. Redan i vecka 15 kände jag av små puffar en gång nu sparkar bebis för fullt varje dag. Så härligt att känna av den lilla, en helt ofattbar känsla att äntligen få uppleva detta mirakel. Magen är stor och rund och det syns tydligt att det är en bebismage och att jag inte bara är tjock. Jag kan omöjligt låta bli att ta på magen hela tiden och kollar in den varje gång jag går förbi en spegel. Förundras flera gånger varje dag över hur kroppen förändras och jag har ALDRIG känt mig så vacker som jag gör nu.

Det har varit rätt turbulent senaste två veckorna, jag har fått mycket tidiga sammandragningar som ökar konstant i kraft och de gör riktigt ont. Så det har blivit många samtal med BM som skickat oss först till akuten och sen till specialmödravården. Som tur är påverkar inte sammandragningarna bebis eller livmodertappen utan den är lång och fin. Läkarna tror helt enkelt att jag är en av få som får sammandragningar som gör ont så här tidigt i graviditeten och att dessa blir mycket värre på grund av min fibromyalgi. Är sjukskriven denna vecka för att se om en veckas helt lugn kan bryta sammandragningarna men funkar det inte så är det bara att ställa in mig på en tuff och smärtsam graviditet.

Smärtan och allt det fysiska obehaget påverkar dock inte alls min lycka och glädje över graviditeten. Jag är van att min kropp gör ont och krånglar så det känns som något som är helt utomstående graviditeten, jag skulle inte tveka en sekund att genomgå en till graviditet.

Oron som jag kände mycket i början av graviditeten gav helt plötsligt med sig kring vecka 13. Allt har känts underbart och fantastiskt härligtoch lugnt trots resor till akuten och allt annat. Jag trodde inte att det kunde vara möjligt att vara så här lycklig, varje morgon vaknar jag med ett lyckorus i kroppen och ligger kvar i sängen och njuter av att känna vårt mirakel leva runt och må bra inne i min mage. Vi längtar så oändligt efter vår lille Truls men veckorna rusar förbi i en rasande fart så snart är vårt lilla mirakel här!

 

Publicerad i Truls i magen | Inga kommentarer


30
april

Vecka 15 (14+1)

Skrivet av den 30/4/13 - 13:17

Nu var det verkligen länge sen jag bloggade. Förlåt för att det varit så tyst här, ska försöka ändra på det.

Allt är i alla fall bra och bebis växer och gror för fullt. Magen är superstor och rund, ska försöka lägga ut en bild någon dag om jag lyckas. Vikten ligger fortfarande på minus sen innan graviditeten, 3 kg ungefär. Dock har jag gått upp ca 1,5 kg senaste veckan så antar att jag snart har slut på minuskilon.

Jag tror dessutom att jag känt bebis. Igår när jag vilade på jobbet så kändes det puffande och nästan som en bubbla som sprack på vänster sida av livmodern. Fem gånger kändes det och var inte alls som tarmrörelserna känns. Så jag tror som sagt att det var bebis men säker kan jag inte vara.

Vi är nu i vecka 15 och tiden går så otroligt fort. I början gick dagarna och veckorna så långsamt men nu bara rusar de iväg. Om mindre än fem veckor är vi halvvägs och det känns som att det var igår som vi bara var fem veckor gångna.

Publicerad i Truls i magen | 2 kommentarer


14
april

Inskrivning

Skrivet av den 14/4/13 - 13:41

I fredags var det dags för inskrivning och den här gången kändes BM mycket bättre, var nog helt enkelt så att hon hade en dålig dag förra besöket.

Det känns fortfarande så konstigt att gå till BM och ha en anledning till det, känns som att vi bara väntar på att nån ska avslöja att vi inte alls är gravida. Det tar nog ett bra tag innan vi förstår att vi verkligen ska få en liten bebis, om man nånsin kan förstå det.

På inskrivningen fick vi först prata med BM och fylla i journal. Sen var det dags för blodtryck, urinprov, vägning och blodprov. Alla prover var bra men blodsockret var lite lågt som vanligt.

Det nästan härligaste av allt var att BM sa att jag låg perfekt i vikt. Jag som alltid varit tjock fram tills min Gastric Bypass operation för fyra år sen, förstod nog för första gången att jag inte är en tjockis längre utan är normalviktig, häftigt.

BM blev dock lite bekymrad över att jag nu tappat ca 6 kg sen IVFen och med tanke på Gastric Bypassen så vill hon ha mer koll på mig så nästa besök blir redan vecka 17 den 17/5. RUL bokades till 27/5 men jag såg sen att vi har utvärderingsdag på jobbet då så jag måste ringa i morgon och boka om tiden.

Imorgon går vi in i vecka 13 och allt rullar på fortare än kvickt så snart är vårt lilla mirakel här!

Publicerad i Truls i magen | 3 kommentarer


11
april

199 dagar kvar!

Skrivet av den 11/4/13 - 16:38

Tiden går fort och idag har vi nått ännu ett delmål och det är nu under 200 dagar kvar tills vårt älskade lilla hjärta är beräknad att kika ut, närmare bestämt 199 dagar kvar. Vi har gått 81 dagar av graviditeten redan och innan vi vet order av så är du här hos oss lilla Truls!

Igår tog jag också den allra sista Fragminsprutan. Sett känns bra att slippa dom men samtidigt är det skrämmande för nu hänger det helt och hållet på mig att bebis stannar kvar känns det som. Trombyl ska jag ta veckan ut sen slipper jag det också. Se till att hålla dig kvar här inne i magen nu bebis!!!

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


09
april

Vecka 12 (11+1)

Skrivet av den 09/4/13 - 10:51

Nu har vi redan gått in i vecka 12, tiden går helt plötsligt både jättefort och superlångsamt. På måndag är vi i vecka 13 och den största missfallsrisken försvinner. Det känns så märkligt att vi redan kommit så här långt och vi fattar fortfarande inte riktigt att vi faktiskt ska få barn snart.

Jag har fortfarande inte gått upp nåt och ligger nu på -5 kg sen vi blev gravida. J är lite bekymrad över att jag tappar vikt men jag tycker mest att det är skönt att veta att jag inte samlar på mig massa fett. Jag kommet ju definitivt hinna gå upp i vikt så det både räcker och blir över så jag njuter så länge det varar.

Magen däremot är ENORM. Förre helgen var det som att den exploderade och till och med främmande människor har kommenterat den och frågat när det är dags. Vanliga byxor är bara att glömma så i helgen köpte jag mig gravidbyxor och jädrar vad skönt det var att slippa trycket över magen som vanliga byxor ger.

Med bloggandet är det som ni märker inte så aktivt. Jag är så trött hela tiden att det inte finns någon ork över till att försöka ordna tankarna tillräckligt för att få ner dem i skrift. Men det blir säker bättre snart när andra trimestern närmar sig med stormsteg.

Publicerad i Truls i magen | 2 kommentarer


01
april

Vår lilla Truls!

Skrivet av den 01/4/13 - 10:36

Sen i onsdags har jag fått allt mer ont i bebismagen så igår beslutade vi oss för att åka in till akuten för att kolla upp att allt var som det ska. Troligtvis är det min fibromyalgi som satt sig nere i bäckenpartiet för jag var öm överallt där nere men det fanns inga tecken på att något annat skulle vara fel vilket är jätteskönt. Vi fick en fantastisk läkare som vi hade vid missfallet också så det kändes jättetryggt. Han kunde inte se några som helst tecken på att ett missfall är på gång, bebisen är precis så stor som den ska vara och slemhinnan ser perfekt ut. Det var helt otroligt att se lilla bebisen igår, vi såg tydligt hur den flaxade med armarna och cyklade med benen. Lilla hjärtat slog så fint och den rörde sig hela tiden. Det var så surrealistiskt att se bebisen röra sig, det kändes som att det var förinspelat och det gick inte att ta in att det är VÅR lilla bebis som ligger i MIN mage JUST NU!

Visa bild.JPG i bildspel

Här är en bild på vårt fantastiska lilla underverk <3

Publicerad i Truls i magen | 2 kommentarer


27
mars

Denna oro, denna lycka

Skrivet av den 27/3/13 - 7:31

Är uppe med tuppen eftersom jag som vanligt under den här graviditeten vaknar vid kl 5. Har petat i mig lite frukost och om en timme blir det att åka till jobbet igen efter två sjukdagar med feber. Det blir bara två jobbdagar dock för sen är det ju påskledigt.

Allt verkar vara som det ska med magen och bebis, jag mår illa och är överjordiskt trött hela tiden. Igår hade jag rätt kraftig mensvärk och blev direkt livrädd för att ett missfall var på gång.  Oron håller sig för det mesta i schack men då fort jag känner minsta lilla smärta blir jag övertygad om att missfall är här när som helst. Vi har kollat upp var man kan göra privata UL och det verkar finnas ett ställe i Bjursås som kanske gör. Annars måste vi ända ner till Uppsala och det är ju en bra bit. Men blir oron för stor måste vi åka iväg för fy för att gå och oroa sig så här i två månader till. Vi vill i så fall göra ett UL i vecka 13 så att vi kommit över de riskabla 12 veckorna och kan se att allt ser bra ut då. Ja det tål att tänkas på…

Publicerad i Truls i magen | 1 kommentar


25
mars

Vecka 10 (9+0)

Skrivet av den 25/3/13 - 9:24

Tänkte att det är dags att ta tag i veckouppdateringarna och göra dom ordentligt för att komma ihåg senare hur allt var vid den här tiden i graviditeten. Så här kommer då det som står på Minbebis om vecka 10.

Bebis

Embryot har nu blivit 3 till 4 centimeter långt, väger ungefär 5 gram och har storleken av ett plommon. Organen är nu anlagda, men de fungerar inte riktigt än. Ditt embryo kan med sitt kroppsspråk visa med sparkar och att vrida på sig när den inte tycker om att bli puttad på. Den kan röra på huvudet, ben och armar.

Du

Du har massor med graviditetshormoner som cirkulerar i blodomloppet, dessa påverkar dig på olika sätt. En del gravida får sömnbesvär. Det blir ofta fler toalett besök på natten. Köp en bok till den blivande fadern som säkert har svårt att förstå dina berg- och dalkänslor just nu, eller dig själv.

Jag

Känner av mild mensvärk ibland och ilningar i blygdbenet. Jag är tröttare än någonsin och somnar strax efter 20 varje kväll. Kissar ofta och är upp några gånger på nätterna men det har blivit bättre än det var i början. Jag mår illa för det mesta men för någon dag sen var illamåendet borta vilket gjorde mig orolig för att nåt var fel, men dagen efter kom det tillbaka igen med besked. Har dock inte spytt än vilket jag är glad för men med tanke på hur ofta jag måste äta för att inte må illa så kommer jag nog bli tjock som en kossa innan det här är klart.

Jag har från att vi började med ivfen gått ner 4,2 kg men denna vecka har jag gått upp igen och ligger på -2,8 kg.

Publicerad i Truls i magen | Inga kommentarer


22
mars

Första besöket på mvc

Skrivet av den 22/3/13 - 19:35

Idag var jag och J på första besöket på mvc. Hälsosamtal stod på agendan och det var inget vi inte redan visste som togs upp. Dessutom känns inte bm alls bra det är inget speciellt jag kan peka på det kändes bara inte bra. Nästa besök blir inskrivningen den 12/4 så då får vi se om vi får samma intryck då.

Fick veta att vårt landsting inte erbjuder KUB-test så nästa VUL blir först i slutet av maj vilket känns fruktansvärt långt bort och jag blir nästan panikslagen när jag inser att jag måste bära denna oro så länge utan visshet. Men det får väl gå ändå helåt enkelt.

Är jättesjuk nu dessutom, jordens förkylning och feber, så det finns inte alls ork över till bloggande tyvärr. Finns så mycket jag vill skriva om men orkar inte skriva ner det. Men när jag blir pigg igen så hoppas jag att bloggandet blir bättre igen.

Publicerad i Allmänt,Truls i magen | 3 kommentarer


20
mars

Är lungorna kvar i kroppen?

Skrivet av den 20/3/13 - 8:09

Har varit vaken sen kl 4 och spenderat morgonen med att hosta lungorna ur mig. Ska till jobbet ändå men det får nog bli en komptimme i slutet av dagen så jag förhoppningsvis orkar med morgondagen också. J var så snäll i morse, eller ja mitt i natten, och kokade te med honung åt mig som lindrade lite. Men nu känns det som att luftstrupen blöder av allt hostande igen så det får nog bli lite mer te under dagen.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


19
mars

V 9 (8+1)

Skrivet av den 19/3/13 - 19:30

All energi går åt till att jobba och hosta nu känner jag. Är helt galet trött och illamående vilket jag är rätt glad för för det tyder ju på att Truls lever och frodas. Men jag har dessutom dragit på mig en rejäl förkylning och hosta utan dess like och borde egentligen vara hemma och kurera mig men vägrar eftersom jag redan varit sjukskriven så mycket. Så nu ska jag kämpa mig igenom de resterande två jobbdagarna denna vecka men de innebär nog att energin tar slut efter det så blir det klent med bloggande så vet ni varför.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


18
mars

Ny vecka

Skrivet av den 18/3/13 - 9:13

Efter en härlig helg hos svärisarna där inget utrymme funnits för bloggande så är det dags för jobb igen. Idag går vi in i vecka 9 (8+0) så hoppas jag orkar slänga in ett inlägg om det efter jobbet. Tiden går så fort över 20% av graviditeten har redan passerat så innan vi vet ordet av har vi vårt lilla hjärta här hos oss.

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer