Ett kolikbarns bekännelser. Mamma till två. Wince-13 och Bianca-Feline-16. Bor i Göteborg, gift med min prins. Passerar snart 30 sträcket . Skriver om det skitiga och det vackra, en blandning mellan himmel och jord, bajsblöjor varvas med inredning och relationsdilemman och sen så försöker jag som alla andra få ihop det där omtalade livspusslet. Världens svåraste pussel om ni frågar mig!!!!

Add Comment Register

En match med psyket.

Min resa för att få igenom mitt kejsarsnitt fortsätter och idag var jag på Östra för att träffa min andra läkare. Och just nu känns det fan hopplöst, känns som om jag tagit två steg tillbaka. Förra gången jag träffade en läkare så var han postitiv trovärdig och kändes super bra. Idag blev det tyvärr inte alls samma känsla. Vi kom in och hon började fråga om varför jag vill ha snitt och än en gång fick jag dra upp samma historia som sist, jag bröt i hop totalt därinne.

Jag vill bara försöka förklara för er hur jag känner inför det här med förlossningen. Jag har total panik och har en sån fruktansvärd ångest att det känns som om hela mitt organsystem är påväg ut ur bröstkorgen. Jag blir illamående och min kropp vill bara spy. Visst jag hade en skit jobbig förlossning men jag trodde faktiskt inte att jag skulle reagera såhär illa och såhär STARKT på det hela. Jag har en svår ångest och det finns ingen cell i hela min kropp som tänker tillåta en naturlig förlossning. Jag kan inte i ord förklara dom starka känslor av obehag som jag har och jag trodde inte att man som människa kunde känna såhär. För mig är det nytt.

Hursomhaver åter till besöket hos läkaren. Hon förklarade för mig att väldigt många kvinnor ändrar åsikt efter att dom pratat med Aurora mottagningen och bla bla bla. Jag bad på mina bara knän om att hon skulle kunna förkorta den här processen för mig då det gör att vi faktiskt inte fungerar normalt som familj nu när jag mår så dåligt över att inte veta om jag kommer få mitt snitt eller inte. VARJE kväll innan jag ska somna gråter jag, varje ledig sekund tänker jag på det här och det tar så mycket energi från mig att jag knappt känner igen mig själv. Graviditeten är en piece of cake för mig denna gången men ångesten håller på att käka upp mig inifrån. Jag har alltså nu träffat tre olika personer varav alla tre har sagt samma sak. Varför skulle jag gå till två av dom? hade det inte räckt med att den första sa att jag var tvungen att gå till aurora innan något annat överhuvudtaget kan hända? då hade jag sparat både tid och ångestattacker. Det känns som om att dom bara skickar runt mig och jag kan inte se någon som helst anledning till detta. Jag mår som sagt skit dåligt och skulle snarare behöva träffa någon som faktiskt KAN göra ngt åt situationen inte träffa någon trött läkare som försöker förklara för mig att alla som kommer in till henne minsann vill ha kejsarsnitt. Och att det är det bästa och mest naturliga sättet att föda vaginalt. FINE jag fattar att det kanske är bäst för 99 procent av alla kvinnor men för mig betyder en vaginal förlossning, ja vad betyder det. det är inte ens med som alternativ. Det går helt enkelt inte.

Bajs, jag måste sluta att tänka på det här lite nu. Måste ha sömn, vätska och huvudvärkstablett om jag ska lösa morgondagen. Puss på er

IMG_7247

 

 

Om LindaWejrot

29 år Ganska så nybliven Göteborgare bor tillsammans med min man Niclas och mina Barn Wince (3 år) Bianca 6 månader. är skriver jag om allt som rör mitt liv men mest om bajsblöjor, fina kläder och bergodalbanorna i mitt liv!!!

3 reaktioner på ”En match med psyket.

  1. Stå på dig Linda. Till och med på 1177:s sida står det att ingen kvinna ska tvingas att föda vaginalt. Det är däremot så himla konstigt att det skiljer så mycket från län till län. Själv var jag snittat när jag födde min son och nu när jag väntar mitt andra barn så är det typ upp till mig vilket sätt jag väljer. Barnmorskan frågade till och med om jag ville bli snittat nu med (utan att jag ens frågade).

  2. Fina Linda!! Mycket ska vi kvinnor gå igenom. Fy satan. När det är som jävligast brukar jag tänka att det rustar mig till att bli en bättre mamma (på lång sikt). En erfaren mamma som kan se och förstå sina barn om de en dag mår dåligt. Denna period kommer förhoppningsvis att göra att du klara av psykiska påfrestningar bättre om kanske två år. Om du inte totalt kraschar och blir på riktigt sjuk i depression, så kommer du komma tillbaka starkare än någonsin.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 4 = fem