Ett kolikbarns bekännelser. Mamma till två. Wince-13 och Bianca-Feline-16. Bor i Göteborg, gift med min prins. Passerar snart 30 sträcket . Skriver om det skitiga och det vackra, en blandning mellan himmel och jord, bajsblöjor varvas med inredning och relationsdilemman och sen så försöker jag som alla andra få ihop det där omtalade livspusslet. Världens svåraste pussel om ni frågar mig!!!!

Add Comment Register

Gravid v 13

Gravid v 13

 

Sådär ja. Nu tänkte jag börja uppdatera graviditeten vecka för vecka.

V 13 och jag har jätte mycket mer mage än med Wince. Då började det inte synas förrän i typ v 16. Men jag mår som en prinsessa. Jag kan inte ens jämföra denna graviditet med den förra då jag spydde konstant. Med nr 2 har jag bara mått illa några få gånger. Är dock extremt trött och har mycket huvudvärk. Huvudet har jag ju iofs ont i även när jag inte är gravid. Äter enormt mycket och gärna hela tiden. Svårt att stoppa mig själv och jag mår typ illa såfort jag blir lite hungrig.  i övrigt så inget speciellt. Byxorna är svåra att få igen =)

Just nu så är det allra jobbigaste min väntan på att få svar om snittet. Jag lider av EXTREM förlossningsrädsla och mycket av känslorna som jag hade efter Wince förlossning kommer nu upp till ytan. Jag kommer inte under några som helst omständigheter föda vaginalt. Om det så krävs att jag ska åka utomlands och föda. Många i min omgivning försöker bagatellisera det hela och jag får konstant höra om hur kvinnorna i Afrika minsann föder i en liten jordstuga och en halvtimma senare så är dom ute på fältet och jobbar. Ta aldrig upp sådana typer av saker med mig för det är verkligen ett hån mot hela mig som känns brutalt. Jag bryter ihop nästan varje kväll för att jag tänker på vad som händer om dom inte hinner snitta eller om jag inte får. Träffade en läkare förra veckan på MVC som verkligen tog mitt problem på allvar vilket känns jätte skönt och nu idag fick jag en tid till kvinnokliniken på Östra för att få träffa ytterligare en. Jag hoppas innerligt att detta inte blir en långdragen process då det verkligen tär på mitt psyke. Kanske svårt för vissa att förstå men min förra förlossning var det absolut värsta jag upplevt och jag skulle inte vilja att min värsta fiende hade behövt genomlida det. Kommer skriva mer om allt detta också. Ville mest bara nämn det nu. Är det någon annan där ute som varit med om att vilja snittas på Östra i Göteborg? är intresserad av att veta hur lång er process tog etc.

Stor kram från en liten tjööckis

Om LindaWejrot

29 år Ganska så nybliven Göteborgare bor tillsammans med min man Niclas och mina Barn Wince (3 år) Bianca 6 månader. är skriver jag om allt som rör mitt liv men mest om bajsblöjor, fina kläder och bergodalbanorna i mitt liv!!!

5 reaktioner på ”Gravid v 13

 1. Grattis till graviditeten!
  Lyssnat på er podd sedan starten och nu blev det lite extra kul. Är nämligen själv gravid i v 15. Hoppas på att det pratas lite graviditet i podden nu :-). Visst var det en del när Tilda var det, men då var jag det ju inte själv ;-).

 2. Jag förstår precis hur du känner, hade förlossningsskräck efter mitt första barn tog endå bara 8 timmar, blev igångsatt, men fick ingen smärtlindring och hade så ont så jag på riktigt bad om att få dö flera gånger. Inför ne två så gick jag o pratade med en aurora där vi tillsammans planerade hur min förlossning skulle gå till, mitt störta krav var att få Eda, det bestämdes att den skulle sättas så fort jag blir inskriven, vilket kändes tryggt för mig.
  När dagen kom så hann jag inte då någon Eda, lilla Nicoline var ute på 1,5 timmar och det var det hemskaste jag någonsin upplevt, smärtan var gånger 10000 än med första och jag försvann bort flera gånger av smärtan. Detta har gjort att jag inte vågar skaffa fler barn ovh jag känner precis som du att Jag isåfall skulle vara rädd att inte hinna snittas för jag tvärvägrar att föda vaginalt så väljer därför att inte skaffa fler barn, tråkigt men sant.

  Det jag vill säga är att Ja förstår dig så himla mycket, satt och nickade för mig själv när ni pratade om det i podden. Stå på dig och kräv det du vill ha. Massa kramar och grattis :)

 3. Först- varmaste grattis till er! Blir glad att höra att du blev gravid, Wince kommer bli en fin storebror tror jag. Du ser så pigg ut! Trevlig helg, älskar sommaren som kom på riktigt till slut:)))) Berätta gärna mer om ditt jobb, är det ngn yrkesgrupp jag beundrar är det alalla som jobbar inom sjukvården, skulle själv inte fixa det. Ta åt dig fina Linda. Kram

 4. Linda! Du har själv rätt att bestämma om du vill föda vaginalt eller med snitt. Sjukvården vill att man föder vaginalt och kommer därför försöka övertala dig till det.
  Men beslutet ska tas av dig och vill du föda med snitt har du rätt till att göra det utan att ha någon ”bra anledning”. Stå på dig!

 5. Så fin du är :-) och härligt att du mår bra!
  Känner igen det där med byxorna ;-P idag gav jag upp – stoppat undan alla snygga smal jeans och införskaffat nya tjockisbyxor!!
  Kan tipsa pm bloggen Att vara någons fru, hon var i samma situation som du och ville inte föda. Hon bor visserligen i Skåne men verkade bli bemött kanon hela vägen mot planerat snitt. Hoppas dom lyssnar även på dej!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sju × = 7