Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

dagsformen

2011-02-24 @ 16:11

är mycket god. Tyra är på strålande humör. Hon har charmat skiten ur allt och alla först i Sickla och sen på öppna förskolan. Så jag är en stolt mamma. Lite trött mamma med en liten huvudvärk som inte verkar släppa, men det gör inget eftersom det förmodligen inte är nån sjukdom på gång iallafall! Dessutom är jag glad att vi gick på öf för vi träffade två nya barn; Oskar och Siv, som båda två har samma dagis som oss som förstahandsval och som är ungefär lika gamla som Tyra (Tyresö kommun går på ålder i sin kö) och därmed en stor chans att de kanske hamnar på samma dagis. Är det en sak som jag gillar förutom bra personal och bra barn, så är det vettiga föräldrar. Det verkar som att Tyra kommer vara omringad av kompisar med vettiga föräldrar, och det tycker jag är ganska skönt.

IMG_3719IMG_3717

Visst passar Tyra toppen i hängslen? Vi hade en liten diskussion här i helgen om kläder till Tyra. M hävdar att allt i Tyras garderob är rosa. Och så är det självfallet inte. Men jag kan hålla med om att jag handlat en del klänningar och sånnt väldigt tjejigt på senaste tiden. Hon växer ju som ogräs som ni kanske märker, så det behövs ingen ursäkt till att handla nya tröjor och byxor till henne. Så nu när jag handlade senast så köpte jag inga klänningar och tajts, utan hängselshorts och sånnt, och unisex tröjor.

Tyra har ju fått en liten tuffare stil av oss, men jag har velat jämna ut det lite nu på slutet med rosa och klänningar. Men inget som gått hem hos pappan uppenbarligen. Som tur är så är vi ganska på det klara båda två hur vi vill att vårt barn ska kläs: som ett barn, inte som en minivuxen, och inte som en tjej eller kille. Hon är först och främst ett barn och inte ett kön i våra ögon. Nu skulle jag ju inte klä en liten kille i klänning eller kjol, men får Tyra en lillebror i framtiden så kommer han nog få använda Tyras rosa byxor och tröjor. Så så är det med det.

Vi var förresten på bokrean. Jag ÄLSKAR bokrea. Tyra fick Bu och Bä böcker, och bok som hon genast fastnade för ” Mollan och mormor”. Mommo kan hon ju säga, så det blev en mommobok, och en favorit på engång. Jag fick också en del böcker såklart, bla en ny Joyce Carol Oates bok som jag ska kasta mig över ikväll såfort Tyra sover. Jag köpte även en bakbok till Markus, Leilas ”a piece of cake”, eftersom han lovat att han ska börja baka nu när han blir pappaledig. En surdeg ska visst flytta in i vårt kylskåp. Sen räknar jag ju med minst ett nytt bakverk varje fredag kväll :)4 kommentarer på inlägget “dagsformen”

 • Tant Alexandra

  Vad menar du med att man går på ålder i Tyresö? Får man förtur ju äldre barnet är? Säg ja, för Malte är ju nästan 2,5 när vi flyttar!

  2011-02-24 kl 8:26 e m
 • Alex

  Halleluja det låter ju jäkligt lovande! Vi har ställt Malte i de båda kommunala i Stand och i två privata. De är väl de fyra som finns förutom kyrkans som jag har fattar det? Jag pratade i telefonen med en tant på kommunen för hundra år sedan och hon sa tyvärr att chansen var ganska liten att vi får plats på vårt förstahandsval Slottsvillan. Verkar sjukt poppis och det ligger närmast oss och på vägen till bussen. Rent krasst måste man ju tänka på det också…Allra minst hoppas jag på Qvalitetsförskolan… vad det nu hette, bara för att det ligger på fel sida av vägen. Men gården såg fin ut!

  2011-02-24 kl 9:14 e m
 • Sara

  Ååå vilka snygga hängelbyxor?? Får bli sommarens plagg till Adri tror jag ;) han passar ju inte liika fint i leggings under som hon gör.

  2011-02-24 kl 11:24 e m
 • Liw

  Visst är det härligt när man kan känna hur duktiga de är, att de faktiskt inte är monster mer än vad vi kanske förtjänar ;-)

  Jag tror som jag skrev på att barn utvecklas bäst om vi inte hindrar dem från att försöka själva, men det är inte lätt. Nog står jag ofta och undrar över om hjärtat ska klara av ännu en balansakt, men det gör det! Gäller mest att lita på sin instinkt och tänka ett steg längre tror jag.

  kram och du, vet din karl vad han lovat? ;-)

  2011-02-25 kl 8:55 f m

Kommentera


två + 5 =