Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

hela havet stormar

2011-02-22 @ 19:48

Ungefär sedan Tyra blev 14 månader för nån vecka sen så är det hela havet stormar här hemma, speciellt på kvällarna. Tyra som annars slocknar nästan prick på sjuslaget efter vällingen och sedan snällt sover 12 timmar i sin egen säng har nu fruktansvärt svårt att varva ner, koppla av och sova. Hon är ibland så trött så hon nästan däckar, men lyckas på nått sätt finna energi till att hålla sig vaken. Hon finner sig icke i att läggas ner i sin egen säng utan skriker då helt hjärtskärt, hon vill somna i famnen. Men inte utan en fajt.

Hon har vaknat nu ett par nätter i rad och stått upp i sin säng och velat komma över till oss. Det har nog aldrig hänt förut. Har hon sagt till på natten så har hon i princip fortfarande sovit och bara vill ha nappen. Inga konstigheter. Men nu så ska hon absolut till oss, och när hon väl kommer till våran säng så snurrar hon värre än en jojo i sängen så varken jag eller M får nån vidare nattsömn.

Häromdagen upptäckte vi tre nya familjemedlemmar som kanske kan ha ett finger med i spelet, vi säger välkommen till tre hörntänder. Två uppe och en i nedre käken. Alltså ”bara” en hörntand kvar. Tyra har ständigt fingrarna i munnen just nu, två till tänder i nedre käken är påväg upp. Nu är snart hela munnen full, iallafall i nedre käken, på övre plan så är det väl ett par kvar. Men jag tror inte att allt har med tänderna att göra, det verkar snarare som att hon går in i en ny utvecklingsfas, för det brukar ju vara lite såhär när Tyras hjärna utvecklas. Nån annan som känner igen nån slags 14 månaders fas? Hon klättrar på ALLT och verkar ha fått en mycket bättre kroppskontroll på bara några veckor, men har samtidigt blivit klumpig och går in i saker. Mina utvecklingsböcker slutar vid 12 månader, så nu famlar vi i mörker, hehe.

Förutom nätterna så är saker och ting som vanligt. Så det är därför jag misstänker utveckling, brukar vara på nätterna hon får problem då. jag misstänker även en liten separationsångest eller mammighet som smyger sig på, men jag kanske inbillar mig…6 kommentarer på inlägget “hela havet stormar”

 • gopplan

  Jobbigt med sådana faser. Här är vi mitt inne tandeländet. Han har fått fem tänder på kort tid och det är ju klart att det känns i den stackars lilla munnen.

  2011-02-22 kl 8:14 e m
 • Sara

  Vilken tillfällighet… vi satt precis och pratade om samma sak gäller Ida. Ska somna i famnen men snurrar som sjutton inte i sin säng då gallskriker man. Piper och pekar på vårt sovrum på nätterna…. tjejen vet vad hon vill… ;)

  Och klättras och klättras gör det här också… kanske de borde ha hjälm ;) Ida kastar sig nästan bakåt över armstödet i soffan titt som tätt…. och riktigt busflinar för hon vet att man vill att hon ska sitta i soffan…

  Hon har 8 tänder nu men inga hörntänder men däremot känns det som kindtänderna är på gång….

  Jooo och enligt bvc så kan de sova oroligt efter att de lärt sig gå även om det var ett tag sedan så verkar det vara någon frigörelse upplevelse och drömmer mer och oroligt… Så det tillsammans med kliande tänder… EN HÖJDARE ;)

  Kram

  2011-02-22 kl 8:54 e m
 • Liw

  KLåter inte så kul! men som du skriver, utveckling och tänder på en gång, yeay!

  Haha, förlåt men jag kan se sötnosen framför mig när hon går åt ett annat håll och ropar på sig själv. Söt så jag dör!

  kram

  2011-02-22 kl 9:26 e m
 • Hanna

  Vi har precis varit i den där fasen..eller vad det nu är. Bianca var omöjlig att lägga, det var skrik och panik, så hon har fått somna i famnen eller bredvid oss i soffan. Ibland somnade hon kl.20 ibland kl.23… Men det går över! Nu, ett par veckor senare, så kan jag lägga henne i sängen och hon somnar! Efter lite bök dock.
  Men det var jobbigt att vara mitt uppe i det..även sömnen på dagarna blev lidande. Hoppas fasen går över fort :)

  2011-02-22 kl 9:26 e m
 • Moster

  hej svejs!

  Säkert en utvecklingsfas. Sen har du ju precis börjat och det är ju oxå en omställning för Tyra. De har ju en helt annan tidsuppfattning.

  När det gäller böcker efter 12 månader så kan jag rekomendera en bok som heter Titta vad jag kan av Ylva Ellneby.Hon är förskollärare, specpedagog och föreläser för föräldrar , förskolelärare o skolpersonal i hela landet.

  2011-02-23 kl 12:36 e m
 • i min lilla lilla värld

  Aj då.. De där jädrans faserna. Också tänder på det. Stackars liten och faktiskt stackars dig. Ja, ibland behöver mamman faktiskt få lite förståelse också..

  Så klart det finns något positivt med det. Vad vet jag inte, men nåt är det säkert hahahaha

  Du, när ska Tyra egentligen börja på dagis? Till hösten?

  2011-02-23 kl 10:05 e m

Kommentera


sex × 7 =