Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Tyra 4 år

2014-02-06 @ 22:45

Tyra1
När du fyllde fyra år var det väldigt spännande, och lite nervöst också.

Och så satt jag och bläddrade igenom bloggen för några veckor sedan och inser hur himla bra den är vad gäller att dokumentera ner vissa saker. Så jag bygger på med Tyra 4 år. Tyra, nu är du väl kanske 22-23 år när du kommer på att du ska in och läsa bloggen, hoppas att du har ett fint liv, och att du lurar av oss en massa pengar som går till onödigheter och konstiga resor. Har du använt dina sparpengar till en insats i lägenhet? Eller har du träffat en kille på Bali?

Tyra2
Ditt allra första ”riktiga” barnkalas med bästisarna från dagis. Du var noga med vilka som skulle bjudas, och vi gick runt och lämnade inbjudningarna direkt i allas olika brevlådor Allt var mycket högtidligt.

När du blev 2 år var det lite som en chock för systemet hur mycket jobbigare det kan vara att vara förälder till ett barn och inte en bebis. När du var 3 år så var vi så vana vid skrik, gråt och evigt tjat att man liksom inte gnällde över det längre, man accepterar ju att det är en del av småbarnslivet. Men så nu är du fyra år, och det ÄR en mycket lugnare person vi har att göra med. Visst bråkar vi, men vet du, ibland har DU rätt och VI får backa. Ibland tjatar vi för mycket och inser inte att du vet och kan mer än vad vi tror, och det är så skönt att du säger ifrån. Det som skiljer en fyraåring från yngre barn, åtminstone vad gäller dig, är att du fått ett extensiellt värde. Du ser dig själv i ett sammanhang nu, och du börjar lägga det där livspusselbitarna på plats. Du förstår att om du gör nått så påverkar det andra. Och det är en bra förändring. Man behöver aldrig tjata längre om basala saker som kläder, potta, tandborstning och mat. Sånt flyter på bra. Men där har du en lillebror som gör oss gråhåriga istället. Och ibland är du så snäll, speciellt när jag är ensam med er, och hjälper mig med att locka och lura Folke till potta/tandborstning/mat/kläder. Du kallar han för skrikisen, eller fähund. Det sistnämnda beror på Astrid Lindgren. Men älskar din lillebror, det gör du högt och heligt. Han betyder väldigt mycket för dig.

På dagis så säger dem att du är en riktigt bra kompis. Det är du som ofta initierar lekar, och är noga med att fråga alla kompisar om dem vill vara med. Och det märks att du är en bra kompis, för många vill leka med dig och följa med oss hem. Du är en snäll storasyster och står din bror mycket nära, med det tillkommer en hel del tjafs mellan er två. Även fast du och Folke alltmer leker ihop. Det ni mest gillar att leka är att ta ut ungefär alla leksaker till vardagsrummet, och bygga båtar, tåg, bilar och åka iväg med. Det måste alltid finnas kuddar med så ni kan sova när det blir natt. Du är fortsatt en aktiv och fysisk tjej, du gillar att vara ute och röra på dig. Cykla, bada, åka skridskor, pulka, promenera, springa och gå på jympa, det är dina favoriter. På dagis går ni ofta i skogen och det är något som du verkligen uppskattar. I princip varje måndag så åker du, jag och Folke till badhuset. Du blir sådär glad som man själv kom ihåg att man blev som barn. Man kan se hur det pirrar i hela dig och du kan bada ungefär hur länge som helst. Så just nu är badhuset din absoluta favorit.

Tyra3
Världens bästa Tyra. Nästan jämt busig och skrattig. Du är så fantastisk på alla sätt och vis.

Du är nyfiken och gillar experiment. Du visar oss ibland vad ni gjort för experiment på dagis, och du vill ofta ha svar på saker som vi kanske inte alltid vet, då tycker du att det är spännande att man tar reda på det tillsammans. Vart tar vattnet vägen i badkaret? Hur blir det åska? Vart bodde dinosaurierna? Du fortsätter att vara väldigt språklig, och nu vill du hela tiden veta vad saker heter på engelska, tyska och spanska. Mamma vad heter det på engelska? Frågar du tusen gånger per dag, och du har minsann lärt kompisar att säga My name is på dagis. Du vill gärna åka till Kap Verde, Borås och Grekland säger du.

Nä men annars flyter det på. Du går på dagis 4 dagar i veckan vilket är helt lagom för dig. Måndagar är våran speciella mysdag och jag brukar inte hålla på med några ärenden, utan vi hittar på stillsamma saker. Ni är ute nästan hela dagarna på dagis, så nu vintertid så passar vi på och grejar inomhus med pyssel och spel. Du fick en massa nya spel och pussel i jul, och min favoritstund på hela veckan, förutom när man hämtar er på fredagar på dagis, det är när Folke precis har somnat för dagen på måndagar, och du och jag sätter oss och spelar nått. Även fast du fortfarande envisas med att fuska i allt, utom yatzy. Du har precis lärt dig att spela UNO, och det är JAG väldigt glad för, jag älskar UNO.

Din favoritstund på veckan, förutom badhuset, är nog de lördagar som du orkar hålla dig vaken. Då när Folke har somnat så ser man hur du njuter av att vara uppe med oss. Vi lyxar ofta till det med lite snacks eller glass, och du säger ofta hur mycket du gillar det där. Vi brukar titta på TV, jag och pappa, och du brukar fixa med ditt; rita, måla, pussla. Tills du efter nån timme brukar böna och be om att få lägga dig i sängen. Du är kvällstrött.

Nu får vi se vad som händer fram tills du fyller fem. Just nu vill du bli ballerina när du blir stor, helst vattenballerina. Jag ska fråga igen när du fyller fem.3 kommentarer på inlägget “Tyra 4 år”

 • Frida – Militärmamman

  Shit här sitter jag och gråter! Så fint skriver du om fina älskade Tyra! Fan Linda! Fortsätt blogga!!

  2014-02-06 kl 10:59 e m
 • Malin

  Åh vad roligt att läsa på bloggen igen, har saknat den. Tänkte på er för någon dag sedan och undrade hur ni har det :-) Grym på att blogga är du och jag hoppas vi snart får se ett inlägg igen! Kramar

  2014-02-07 kl 7:02 f m
 • linsan

  Jag ska nog posta lite mer saker, nu när Folke fyller 2 år och lite andra saker kanske. Men tiden finns ju inte att blogga riktigt, så det får bli lite sporadiskt, jag saknar bloggen också!

  2014-02-10 kl 9:35 e m

Kommentera


− 1 = fyra