Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Det var inte igår

2015-04-13 @ 13:30

Mitt senaste inlägg var i några dagar innan Elsas 1 årsdag – och nu blir hon 2 år om 2,5 månad. Det är inte klokt vad tiden går!

Vad har hänt sedan sist? Ganska mycket.

Men Elsa har sedan 6 månader tillbaka gått på förskolan. Hon går tillsammans med Astrid fast på småbarnsavdelningen, så ibland har barnen aktiviteter tillsammans och ibland är dom uppdelade. Elsas inskolning gick som en dans, fast det kanske inte är så konstigt eftersom hon alltid har vart med när jag lämnat/hämtat Astrid. Jag gillar alla deras pedagoger väldigt mycket och det känns tryggt att lämna barnen på dagarna.

När Elsa började förskolan så började jag att plugga Ekonomi på heltid. Så barnen har gått max 20tim/vecka – och varit väldigt mkt lediga.

Men nu är skolan slut och barnen har blivit 15 timmars barn från och med imorrn – och jag är numera arbetssökande. Det känns både läskigt och jäkligt spännande, ja alltså det är inte spännande att vara arbetslös utan jag ser fram emot att förhoppningsvis få ett nytt spännande jobb väldigt snart..

Och vad har hänt med Astrid då? Nu är det 2 veckor kvar tills hon blir 4 år. Hon är en riktig stortjej, trotsig, jäklig och helt underbar. Hon älskar förskolan nu (hon hade det väldigt tufft i början när vi flytta hit), hon går på gympa 1 dag i veckan och vi har precis börjat simmat/bada med henne (hon har inte gillat vatten innan, men nu så…). Hemma är hon väldigt bestämd, envis och bossig, men annars är hon lugn och lättsam. Hon gör mig gråhårig under större delar av dagarna fast är extremt rolig att umgås med. Nu när snön äntligen har försvunnit så vill hon jämnt vara ute och cykla. Min stora fina tjej.

IMG_1341

Piss i lådan

2014-06-24 @ 10:23

Nu har av-med-blöjan börjat på riktigt. Och det går väldigt bra.
När Astrid var runt 1 år fick hon en potta, men användes mest som lek. Innan 2 års ålder så gick hon ofta utan blöja hemma. Visst hände det någon olycka då och då, men både kiss och bajs hamna i pottan. Sedan föddes Elsa, och vi blev lite lata med potträningen. Och så flyttade vi till ny stad och Astrid blev väldigt osäker och ängslig. Och vid den tiden så vägrade hon att vara utan blöja och nappen började hon att använda konstant. Hon vågade inte sova i sin säng och man var tvungen att bära hon hela tiden. Det var som om vi backade flera månader i utvecklingen – och aldrig att jag skulle tvinga henne till något då.

Nu är Astrid som vilken 3 åring somhelst. Hon är glad, trotsig och betydligt mer självsäker. Nu äntligen får vi ta av blöjan. Och hon är så duktig. Säger till i god tid. Men mitt uppe i leken så kan hon glömma bort sig så man måste fråga henne ganska ofta om hon måste kissa.

Tyvärr blir hon väldigt ledsen om det blir en olycka, bara 2 st hitills. Igår var en sådan gång.

Vi skruvade ihop nya möbler på altan och Astrid satt i en stor kartong och lekte med hunden. ”Nu KIIIIIIISSSSSSA jag jö på mig. VAAAAAAARFÖÖÖR kissa jag på mig mamma. Åh nej åh nej åh nej!”

När sommaren är slut så är hon nog helt blöjfri. Och förhoppningsvis nappfri också. Hon kommer att börja på stora avdelningen på dagis så det är väl på tiden.

20140624-102242-37362152.jpg

hej

2014-06-18 @ 10:23

Nu är det inte många dagar kvar tills Elsa fyller 1 år.  Min stora tjej. Hon är så himla rolig just nu, och hon vet om det själv också – teaterapan. Tänderna växer så det knakar och hon har det rätt så jobbigt faktiskt. Vill inte äta ordentligt och sover som en kratta. Mycket tjureri från hennes sida. Förra veckan betade hon även av Tredagarsfebern.

Jag och Astrid åkte till Stockholm för knappt 2 veckor sedan. Bara hon och jag. Åh det är det längsta jag har vart från min lilla plutt – 5 dagar. Jag har inte ens vart borta från Astrid i 5 dagar, knappt 2 faktiskt. Nu kommer jag inte lämna ungarna på hela sommaren:) Vi bodde hemma hos mormor och morfar och hittade på en massa skoj. Astrid behöver uppmärksamhet. Hon har blivit väldigt modig och framåt. Och det är mycket ” titta på mig”. Och jag tycker att det är synd att hon nästan tävlar mot Elsa. Och hon gör nästan allt för att man ska titta på henne istället för Elsa. Det är inte lätt just nu, och jag förstår det, för det händer väldigt mycket i Elsas utveckling nu och det är ju klart att vi ser det. Men det känns som om det inte blir någon trevlig balans här hemma. Äsch, svårt att sätta ord på.  Men på tåget till Stockholm träffade hon en jämngammal flicka som hon lekte med i minst 2 timmar. Helt underbart att hon börjar ta för sig, hon som alltid har vart så blyg inför andra barn.

Ja, och den stora ungen har ju verkligen blivit stor. Hela 3 år har hon hunnit fylla. Och det firades med pompa och ståt. Först på morgonen så fick hon vara med på Dagens Grattis på Bollibompa. Sedan så hade ju systrar, kusiner, mormor och morfar rest upp från Sthlm. Det blev kalas med tårta och finfina pressies.

Nästa helg är det Elsas tur att hålla kalas.

Jag har inga bebisar längre….

20140618-102540-37540253.jpg

Hej då

2014-04-21 @ 21:08

Jag tror att det är över. Bloggen läggs på is. Tack för den här tiden. Kanske orkar jag ta mig tid att fortsätta nån gång i framtiden – jag gillar min blogg, men tar mig aldrig tid att faktiskt skriva inlägg. Gnistan är borta. Lusten är puts väck.

Astrid blir 3 år på Lördag. 3 ÅR!!!! Min stora tjej. Tiden går för fort. Jag vill nästan grina en skvätt…

Hejdå bloggen. Kanske vi ses igen. Kanske inte.

Jag finns på Instagram ifall någon undrar vad vi pysslar med – Maria Jensen Dovling

DSC00930

Hej då!

Swoosch, så är det Måndag igen

2014-04-14 @ 06:53

Helgerna går för fort, även fast ungarna har väckt oss innan kl 06 hela helgen. Eller det är Elsa som väcker Astrid, och sedan kan ingen somna om.

Under fredagen hämtade vi upp farmor och åkte sedan till Folkets Hus för att äta lunch och gå på biblioteket med barnen. Jag älskar bibblan. När jag var liten var jag och min lillasyster jämnt där och lånade böcker. Under sommaren lånade vi stora kassar med böcker som vi plöjde. Jag som älskar att läsa böcker har väl typ läst 2 böcker sedan Astrid föddes.

Sedan har vi hunnit med trädgårdsarbete, knattebio, satt sommardäck på bilen, grillat, påskpyntat, pysslat, provbakat muffins inför Astrids kalas (som bara är 2 veckor bort), gungat, promenerat, haft fikabesök och bråkat. Dessa trotsiga bråk gör mig galen. Jag biter mig i tungan.

Det enda som är bra med att det är måndag är att min och barnens morgonrutiner gäller som vanligt. Det är jätteskönt att T är ledig varje helg men det blir alltid hejcon bacon på mornarna och Astrid vägrar jämnt att äta frukost – hon petar lite i youghurten. Det blir hetsigt och rörigt. Jag säger inte att det är hans fel – men det är nog en vanesak.

Jaja, dags att brygga lite kaffe kanske. Sömnen inatt har ju vart obefintlig med Elsa-bus. Tur att Astrid fortfarande sover.

20140414-065230.jpg

20140414-065242.jpg

20140414-065253.jpg

vilken kurva?!

2014-04-09 @ 11:10

Upp och ner. Ner och upp. Barnens växtkurvor ser minst sagt olika ut. Jag har använt  mig utav BVC-appen och lagt in några av vikt och växt resultaten. Det ser då ut såhär:

Elsa (det blåastrecket)

Medelkurvan är grön

 

20140409-112210.jpg

Och Astrids (det blåaastrecket)

Medelkurvan är grön

Det här är deras viktkurvor. Och jag oroar mig lite för Astrids faktiskt. Den ser inte så stabil ut. En förkylning och vikten rasar – då får vi börja om från början..

20140409-112219.jpg

Senaste från Instagram

2014-04-08 @ 20:43

20140408-204259.jpg

Det tar aldrig slut

2014-04-08 @ 09:56

Alltid ser man något tjusigt, hittar något fyndigt eller knåpar ihop något eget som man vill pynta Astrids rum med. Det är inte ett jättestort rum. Och det är snedtak, så det stjäl yta. Man måste verkligen tänka efter hur man vill göra så det inte känns för trångt. Men det börjar att bli fint och bra nu. Jag har 2 pysselprojekt som jag vill sätta fart med. Dom är snart på G – måste bara fnula på hur jag ska göra dom på bästa sätt. Men dom här finingarna öskar jag kunde flytta in hos Astrid så länge.

20140408-095303.jpg

Hushylla från Sveasdesign. Babylampa från Miniroom.se. Matta från Ellos. Wirekorg från Ferm Living

Det går inte…

2014-04-08 @ 05:24

Måste sova. Måste sova. Måste sova. 3.50 startade tydligen min dag. Och nu ligger jag här i mörkret. Ensam vaken. Mensvärk. Pigg. Eller så pigg man är kl 05. Jag kan inte somna om. Elsa stånka och gnuttade innan klockan slagit 04 och T stormade ner till soffan för att hinna få sova en stund innan kl ringer. Nu är det bara 1 timme kvar innan jag ska kliva upp så jag kan lika gärna vara vaken. 4 timmars sömn är för lite för mig men förhoppningsvis kan jag ta igen det efter jag lämnat Astrid på dagis. Eller? Vilken chansning.

Förstod att jag inte skulle ha sådan tur med sömnen denna natt eftersom båda barnen sov till 08 igår. Sluta gnäll…

På agendan idag då!? Ja, vi suddar den och hoppas på sömn. Men jag måste sätta på halkskydd till den nymålade trappan. Bädda rent i sängarna. Stryka och sy upp gardiner. Göra en Västerbottenost paj.

En lagom lugn Tisdag hoppas jag på. Godmorgon

BVC

2014-04-07 @ 14:31

Nu är båda småtrollen besiktigade på BVC. Jag kan nog räkna på en hand hur måna gånger Elsa har vart på BVC – inte för att jag är orolig och vill gå oftare. Hon växer så det knakar – 9,2 kg och 72 cm lång nu vid 9 månader. Hon var så snäll och satt och pillade på lite leksaker på golvet medans vi pratade och gjorde Astrids 3 års kontroll. Min stora tjej som munnen går i ett i vanliga fall, hon som babblar och tjoar konstant här hemma. Ja, hon var knäpptyst när sköterskan frågade henne om vad som var på de olika bilderna. Vid 3 års kontrollen så vill man se och höra hur barnen pratar och förstår. Haha, ja det var tyst i det där undersökningsrummet. Tillslut så viskade Astrid och pekade lite halvt på bilderna. Vi var där i 45 min så hon hann tina upp.  Det både räknades, pekades och trotsades – hon hann till och med fiska med sköterskans måttband från en stol.

Båda ungarna fick OK. Men jag är lite orolig över att Astrid är så liten och nätt fortfarande. Jag tycker inte att hon växt speciellt den sista tiden och hon följer inte riktigt sin kurva utan har halkat ner en ”halv kanal”. Hon har visserligen aldrig följt sin kurva till punkt och pricka men hon är ändå 3 år. Vi får se efter sommaren – då ska vi dit och tillväxtväga henne (som vi gjort sedan hon föddes). Sköterskan tyckte inte att jag skulle oroa mig men det är svårt att inte göra det.

DSC00843

Godmorgon

2014-04-06 @ 06:50

Lite av en sovmorgon idag. Astrid kom in 7.15 och Elsa sover fortfarande. Efter att vi gått över till sommartid har det blivit knepigt med nattningarna. Astrid vill ju absolut inte gå och lägga sig 19. ” Mamma det är ljust ute, det är inte kväll nu”. Och Elsa har tyvärr blivit en pina på nätterna – hon som man bara lagt i sin säng och klappat några gånger i ansiktet för att sedan gå ur sovrummet, så sover hon TILL att skrika, grina tills jag tar upp henne i famnen och då somnar hon efter några minuter. Men vaknar 700 ggr under kvällen och natten när hon märker att hon inte ligger i min famn.

Igår var ingen kul kväll. Ensam med båda barnen som skrek på varsin våning. Ett jäkla spring i trappen. Sent blev det med allt efter att barnens rutiner blivit hejcon bacon under dagen.

Nu börjar det knorras i spjälsängen bredvid. Dags att fixa frukost till mig och mina tjejer innan vi ska hämta upp Tobias. Godmorgon Söndag!!

Senaste från INSTAGRAM

2014-04-01 @ 08:06

Jag är ganska flitig på INSTAGRAM. Här kommer det senaste.

20140401-090625.jpg

Godmorgon Lördag

2014-03-29 @ 13:12

Ger ni Mamma och Pappa sovmorgon imorrn!? Snälla. Okej sa Astrid, och jag var uppe med Elsa 5.30 och Astrid vakna 5.55. Va faan!! Dom brukar aldrig vakna innan 6. Eller inte ofta iallafall. Jaja, smög ner med mina ungar hopp om att tro att T skulle få sova vidare. Haha. Som om det går att smyga med 2 vildingar. Han fick ligga och dra sig till 7.30 då jag serverade en brak-lördags-gotte-frukost.

Elsa somna om och vi andra gick ut och gjorde lite hederligt trädgårdsarbete. Alltså jag har ingen aning om vad jag pysslar med. Visst, kratta och sopa är ju inga problem. Men dom som bodde här innan oss älskade att hålla på i trädgården – vi har tydligen rosbuskar längs hela förrådsväggen, en jäkla massa bärbuskar, blommor, häckar, träd, äppelträd, växter, vanliga buskar osv. Vi har även 2 dammar som ska fyllas igen. Dom är skitstora. Det var det första vi gjorde när vi flytta hit, tömde dom på vatten. Djupa dammar när man har småbarn fungerar inte. Och runt dom är det en massa växter som jag jämnat med marken nu. Ja, det blir spännande och se ifall vi får det fint här tills sommaren.

Vi har invigt grillen hemma också. Varmkorv till lunch. Och vi fortsätter på grilltema så kvällens middag blir grillad fläskfilé. Det känns ju nästan som sommar.

Astrid surpuppa skulle absolut inte gå ut idag. Hon har inte varit inne sedan strax efter 9. Hon är ute fortfarande. Hon skulle absolut inte sova efter lunch. Hon ligger och snarkar i vagnen nu. Alltså jag blir galen på henne ibland. Igår skulle hon inte heller gå ut (det brukar vara så att man måste tvinga henne) sedan vill hon aldrig gå in.

Ha en trevlig helg i vårvädret!!

20140329-131053.jpg

20140329-131108.jpg

9 månader inne. 9 månader ute

2014-03-28 @ 14:16

Den 28:e idag. Det betyder att lillhönan har hunnit bli 9 månader. Hon har alltså vart med oss lika länge som hon har legat i min mage. Det här är dom snabbaste 9 månaderna i mitt liv – varför kunde inte graviditeten gå lika ”fort” =)

Elsa äter nu. Hon gillar mat. Allting hon får i sig sväljer hon – allt förutom vällingen!! Vällingen som hon älskat, hatar hon nu. Jahaapp!

Banan, leverpastejsmackor, ost, smoothies, gröt och kalops älskar hon. Hon gillar stora bitar att tugga på. Väger över 9 kg nu och har stl 74 i dom flesta kläderna. Astrid är fortfarande idolen.

Elsa kryper och studsar sig fram. Snabb som attan. Hon klappar händerna väldigt ofta men alltid om hon hör musik eller om Astrid sjunger. Hon stoppar ALLT i munnen. Har fortfarande bara 2 små tänder. Nu har vi bytt babyskyddet mot bilbarnstol, vilket betyder att bilresorna inte längre är så hysteriska (sista veckorna så gallskrek hon så fort man satt in henne i bilen). Hon säger Mamma och Titta. Försöker peka och vinka.

Hon älskar att borra ner ansiktet i mig, T eller Astrid. Gosunge! Sover 2 ggr under dagen mellan 1,5-2,5 timme/vila. Dregglar och pruttar med munnen jämnt. Skrattar och tjoar konstant. Krokodiltårarna kommer oftast när hon är övertrött.

24 tim innan Elsa föddes

20130627-152742.jpg

Idag på 9 månadersdagen

20140328-141642.jpg

Dela med sig

2014-03-27 @ 09:58

Aldrig. Nej. Sluta. Ta bort henne. Astrid kan inte dela med sig till lillasyster (många gånger). Så fort Elsa hittar en leksak som hon pillar på så kommer AstridPolis och knycker den – även fast hon leker med något annat. Elsa får ju absolut inte leka med Astrids grejer, och om hon måste så väljer Astrid ut den tråkigaste leksaken av alla för att ge till syrran. Visst det är Astrids leksaker, men dela med dig unge!!! Hon vet att hon är större och har övertaget (en stund till iallafall). Astrid är en gnällspik som retas och skvallrar. ”Mamma, Elsa slog mig på näsan. Säg åt henne.” ”NEEEEJ ELSA ta inte mina saker.” Och så rätt vad det är så ligger dom båda i sängen och pussas och kramas: ”Gå nu Mamma vi ska gosa”. Om Elsa trillar i golvet så springer Astrid dit och ska trösta. Hon vill hjälpa att klä av henne och byta blöja. Alltså mina älsklingar KAN ju faktiskt vara goa mot varandra. Vi får väl se hur det blir när Elsa blir större och säger ifrån!?

Jag har ju lärt mig en sak att inte säga till Astrid. Aldrig berätta att hon har haft den leksaken, dom kläderna eller det gosedjuret när hon var liten. För då får inte Elsa använda det även fast det inte passar Astrid längre.

20140327-095614.jpg
Inte många gånger Elsa får använda gåstolen för den har ju faktiskt varit Astrids först….