Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Piss i lådan

2014-06-24 @ 10:23

Nu har av-med-blöjan börjat på riktigt. Och det går väldigt bra.
När Astrid var runt 1 år fick hon en potta, men användes mest som lek. Innan 2 års ålder så gick hon ofta utan blöja hemma. Visst hände det någon olycka då och då, men både kiss och bajs hamna i pottan. Sedan föddes Elsa, och vi blev lite lata med potträningen. Och så flyttade vi till ny stad och Astrid blev väldigt osäker och ängslig. Och vid den tiden så vägrade hon att vara utan blöja och nappen började hon att använda konstant. Hon vågade inte sova i sin säng och man var tvungen att bära hon hela tiden. Det var som om vi backade flera månader i utvecklingen – och aldrig att jag skulle tvinga henne till något då.

Nu är Astrid som vilken 3 åring somhelst. Hon är glad, trotsig och betydligt mer självsäker. Nu äntligen får vi ta av blöjan. Och hon är så duktig. Säger till i god tid. Men mitt uppe i leken så kan hon glömma bort sig så man måste fråga henne ganska ofta om hon måste kissa.

Tyvärr blir hon väldigt ledsen om det blir en olycka, bara 2 st hitills. Igår var en sådan gång.

Vi skruvade ihop nya möbler på altan och Astrid satt i en stor kartong och lekte med hunden. ”Nu KIIIIIIISSSSSSA jag jö på mig. VAAAAAAARFÖÖÖR kissa jag på mig mamma. Åh nej åh nej åh nej!”

När sommaren är slut så är hon nog helt blöjfri. Och förhoppningsvis nappfri också. Hon kommer att börja på stora avdelningen på dagis så det är väl på tiden.

20140624-102242-37362152.jpgKommentera


nio − = 8