Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

Välbehövlig paus

Godmorgon! Hoppas att allt är bra med er. Har varit dålig uppdatering på senaste. Det beror både på att tiden inte riktigt räckt till, men också på att skrivlusten inte har funnits där. Jag som egentligen älskar att skriva.

Sex veckors semester har passerat och de har varit riktigt sköna. Vi har haft väldigt mycket kvalitetstid hela familjen vilket känns värdefullt. Vi har hittat på massor med skojigheter och samlat på oss en hel hög fina sommarminnen. Stugan, Danmark, Kroatien och hemmahäng för att nämna några platser.

Agnes har utvecklats massor denna sommar. All den där klumpigheten som de har som små är som bortblåst och hon har blivit väldigt fysisk. Hon klättrar och springer som aldrig förr. Ibland så att man får hålla andan och denna sommaren har hon lärt sig cykla och simma. Jag är så sanslöst imponerad av hennes vilja att lära sig. Och stoltheten i hennes ögon när hon klarar av det är verkligen obetalbar. Min lilla stora tjej!

Även Vera är det full fart på. Hon pratar, pratar och pratar. Hon är väldigt rolig att hänga med och hon har verkligen gått från att vara bebis till ett barn. Så häftigt! Hon har ett humör som heter duga, men de stunder som hon smäller av världens leende är betydligt fler.

Som sagt, semestern är över och jag är tillbaks på jobb. Emil håller på att skola in Vera på förskolan och även Agnes håller på att komma in i förskolelivet igen. Om 1,5 vecka börjar även Emil jobba och en helt ny vardag ligger framför oss. Ser fram emot det med skräckblandad förtjusning, men jag intalar mig att det blir bra.

Som ni säkert förstår har det tagits massor med bilder denna sommar. Så jag får bjuda på dem lite eftersom. Här kommer några.

Andra veckans semester

Veckorna går fort och all tid spenderas med familjen. Det är så härligt att kunna ta dagarna som de kommer och hitta på både planerade och spontana aktiviteter. veckan som gått har vi firat min pappa som fyllt 60, firat Signe på hennes namngivning, träffat Emils mormor och morfar, haft städdag, badat i pude, tittat på Pettson och Findus-teater i folkets park.

Imorgon väntar konsert med Håkan Hellström innan nya äventyr.img_3651.jpgimg_3643.jpgimg_3667.jpgimg_3673.jpgimg_3678.jpgimg_3685.jpgimg_3695.jpgimg_3733.jpgimg_3753.jpgimg_3739.jpgimg_3755.jpgimg_3760.jpgimg_3776.jpgimg_3793.jpgimg_3791.jpgimg_3795-1.jpgimg_3799-1.jpg

Stughäng

Våra första semesterdagar har vi spenderats stugan tillsammans med Emils kusin Emma med familj. Vi har haft riktigt härliga dagar. Vi har njutit av skog och lugn, varit på Ölands djurpark, shoppat i Kosta, Barnen har lekt, vi har plockat blåbär och kantareller, vi har tränat, ätit gott, spelat kort om kvällarna och skrattat massor. Riktigt härligt häng med andra ord. Lite trist att åka hem får jag erkänna. Hade gärna stannat ett par dagar till. 

Här kommer en hel massa bilder som tagits under dagarna. 

Vera 1 år och 5 månader

Vera min Vera – 1 år och 5 månader har gått sedan hon föddes. Denna lilla älskade virvelvind. Hon är en så självklar del i vår familj. Den sista pusselbiten och världens bästa lillasyster. Det lockiga håret, det härliga leendet och med konstant bus i blicken. Hon tar för sig, hon vet precis vad hon vill och vad hon inte vill. Hon har ett humör som heter duga. 

Hon lullar runt och upptäcker allt runt omkring sig och hon fullkomligt älskar att läsa böcker! Om och om igen skall de läsas. Hon älskar djur framförallt kor och hundar. Hon är orädd och klappar mer än gärna! Hon förstår massor och hennes ordförråd blir större för varje dag som går. Ord som kommer ur den lilla munnen numera är mamma, pappa, bok, skor, tack, ko, katt, bada, plaska, dricka, jacka, hej, hallå, hejdå, napp, snutte, klocka, mjölk, skål, slut, mer, mormor, morfar, farmor, farfar klänning, bil, traktor och säkert några till. 

Hon har en så härlig personlighet och jag vet att jag är partisk, men denna ungen är så himla cool! Älskar att se henne utvecklas och bli en alldeles egen person.