Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
17
mars

Felicia snart 4 mån

Skrivet av den 17/3/19 - 10:11

Tiden går för fort som vanligt. Just nu är A i Kina och jag är ensam med alla tre barnen. Har försökt natta lillasyster en stund nu men hon har väckts två gånger av barnen då de stora är i luven på varandra… Jag blir så himla irriterad och nu är Flisi svår att söva igen. Gårdagen var inte heller nån bra dag utan bestod av mycket gnäll och sura ord – är så himla tråkigt när det blir så!! Hade hoppats på att denna dag skulle bli bättre men inte än iaf. Blir så ledsen! 😥

Nepp nu får jag försöka söva liten!

ciao!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


24
februari

Felicia

Skrivet av den 24/2/19 - 18:24

vårt tredje underverk är nu drygt 3 månader. Hon har sedan en vecka tillbaka börjat sova hela nätterna, från kl 22-06 utan mat. Hon väger nu 6 kg o är 62 cm – helt perfekt! Hon gillar inte att ligga på mage men älskar att ligga på rygg i babygymmet och hoar då för fullt åt sina gymleksaker 😊. 

Storasyskonen älskar sin lillasyster och allt går så himla bra! Jag älskar att vara föräldrarledig denhär gången och önskar att det aldrig ska ta slut! Storasyskonen vill redan att jag o pappa ska ”para” oss så det kommer en fyra, men tror nog att vi får stoppa här 😂😅.

Ett kort inlägg då jag kör med vänstern iom att lillasyster sover på högern

ciao!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


08
januari

7 v o 1 dag

Skrivet av den 08/1/19 - 21:46

Tiden går så fooort!!

Lillan är snart 2 månader!! Allt går iaf bra med henne – hon växer som ogräs o ligger en pkt över på kurvan på både längd och vikt. De senaste dagarna har hon varit lite kvällskinkig mellan 18-20 ung, gissningsvis mage i kombo med övertrötthet… Nu har hon också fått ett namn; Felicia! Blir dock kallad för lillflisan av mamma 😊. Vi har även fått de första leenderna från henne 😍!

Jul o nyår har passerat o varit lyckat. Lite mycket mat mm men nu tänkte jag ta tag i träning/viktnedgång. Har 8-10 kg kvar! Målet är satt till sommaren.

Carl har förresten lärt sig säga R!! Så nu är det många R som hörs. Rrrrrrrrrr… byter även ut vissa l mot r så roligt heter numera rorigt.

nu trött! Ciao!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


07
december

Bild på lillasyster 2 veckor!!

Skrivet av den 07/12/18 - 12:58

7BF8B8AB-FF84-40AA-892A-4B9F982F1694

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


07
december

Bebis 18 dgr

Skrivet av den 07/12/18 - 12:57

Oj, nu rusar tiden iväg!! Lillfia är snart 3 v och allt går kanon! Fram till att hon va 2 v sov o åt hon mest, fick sen lite mer körig mage så knorrar en himlans sen dess… Tänk en gnisslig gammal dörr 😂… Inte så mycket skrik ännu tack o lov utan mer knorr o gnissel. Vi hjälper henne med pysventil ibland men hon klarar även att bajsa själv om än med mycket möda ibland…

Fick mjölkstockning för 5 dgr sen o jisses vad ont det gjorde då! Men efter handmjölkning, värmekudde, mycket amning och smärtstillande vart det bättre efter ett dygn o e nu typ helt borta!

Var på bvc i veckan o lillan vägde då 3720g så hon har gått upp ca 200g/v hittills – kanon helt enkelt! Satte på henne en 50 body idag men den vart för liten!! Växer så det knakar!!

syskonen då?! Jo går så bra även där! L vill hålla hela tiden och C vill oxå gärna hålla men börjar hon knorva eller kräkas får mamma gärna ta henne 😂. Inga större utbrott el nått från nån av dem… man märkte på C första helgen att han insåg att han inte är minst längre – han tyckte vi kunde köpa ett hus i Billdal till lillasyster så hon kan bo där…. när hon blir äldre…. men han ska bo kvar här…. 😂😅. Älskade lilla storebror!!❤️

Planen var att städa idag… nu e kl snart 12 o jag har inte börjat!!! Är sååå tråkigt!! Imorrn kommer kusinerna från uppsala hit o farmor o farfar så borde röja upp det värsta!!

Nepp, nu får jag sätta fart!!

ciao!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


25
november

Bebis 6 dgr

Skrivet av den 25/11/18 - 21:16

För exakt 1 v sedan satt jag o A på Varbergs kusthotell och åt middag. Jag hade precis fått en massage och vi var lite nervösa då vi dagen efter, mån den 19/11 skulle in till Varbergs förlossning för bedömning om igångsättning.

Kl. 09.00 mån 19/11 infinner vi oss på sjukhuset. En barnmorska tar ctg och allt ser bra ut. Efter nån halvtimme kommer en ung lkare in och kollar hur öppen livmoderhalsen är. 2-3 cm, 2 cm bevarad tapp. Hon ringer på överläkaren för en konsultation om induktion ska göras och han anser att vi är ett gränsfall, men efter lite mutter om att det egentligen är 2 dgr förtidigt (är i v 38+5) o när han ser mitt ansiktsuttryck så får vi komma in för induktion.

Vid typ 10.45 får jag en dos cytotek av en barnmorska som far in som en frisk vind i rummet! Hon menar att hon absolut skulle tatt hål på hinnorna direkt och inte fjossat med tabletter och ger mig sen en ordentlig hinnsvepning då läkarna brukar vara så mesiga 😜😅. Tar en prommis o käkar lunch men känner inte jättemycket. Får ytterligare en dos vid 12.45 då det inte hänt jättemycket. Tar ytterligare en prommis runt sjukhuset och kan nu känna av liite mer sammandragningar. Vid nästa undersökning kl. 14.45 är jag öppen 3-4 cm men fortfarande 2 cm tapp bevarad. Det bestäms ändå att man ska ta hål på hinnorna! Vi flyttar över till ett förlossningsrum!

Kl. 15.05 tas det hål på hinnorna. Värkarna börjar rätt direkt o vid 15.20-15.30 är de rätt rejäla o kommer ofta. Vid 16 ber jag om lustgas, men kräks rätt snabbt efter det. De ville att jag skulle stå upp men det gick endast mellan 15-15.30 därefter vart jag för svag i benen. Vid 16.30 känns det som om barnet e på väg och jag säger till barnmorskan. Hon meddelar att hon gärna kollar men säger samtidigt att jag inte ska bli besviken om det är långt kvar. Jag kommer precis över på sidan och upp med benet innan krystvärkarna slår till. Barnmorskan är inte riktigt beredd på det snabba förloppet och ringer snabbt på assistans samtidigt som hon säger ”Det här går ju sjuukt snabbt ju!!” Därefter meddelar hon att jag inte får krysta för detta klarar min livmoder så bra själv. Är sååååå himla svårt att intr krysta när hela kroppen skriker att man måste! Jag får typ tunnelhörsel och hör bara vad barnmorskan säger till mig. Två krystvärkar utan kryst och sen kommer hon hela hon på en krystvärk. Kl. 16.39 föddes hjärtat mitt, 1,5 h efter att hinnorna togs hål på och värkarna kom igång! Hon slipprar ut och hamnar på mitt lår. Skriker till snabbt men blir sen blå och slapp. Efter nån minut utan reaktion vid gnuggning klipper de navelsträngen och springer med henne till rummet bredvid samt larmar. A följer med medan en barnmorska stannar med mig. Tydligen kommer det snabbt 8 pers från olika rum och gnuggar igång lillfia. En gnuggade så hon fick sår på foten och då blev visst bebis förbannad o började skrika 😊. Läkaren kommer visst in oombytt och konstaterar efter en stund att han kan gå o köpa rakhyvlar 😂. Först då kan min älskade A andas ut, som ju liksom stått och inte vetat vad han ska göra.

Jag får tillbaka lillfia efter 10 min och det förklaras för mig att detta kan ske vid så snabba förlossningar då bebis inte riktigt hinner med.  Hon greppar tag om bröstet direkt och amningen kommer igång.

Jag sprack endast lite ytligt i slemhinnan o fick sy några stygn. Har sedan varit oförskämt pigg ändå och inga större smärtor från underlivet – så himla skönt!!

Bebis är såklart världens sötaste och återkommer i nästa inlägg om första veckan hemma! ❤️

Ciao!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


18
november

V 38+3

Skrivet av den 18/11/18 - 0:48

uuuhhh, ligger i sängen och dags att sova. Imorgon bär det av till varberg för en natt på kusthotellet bara mannen och jag, innan igångsättning på måndag! Känner mig lite deppig faktiskt… Mest för att jag gillar känslan av att vara gravid. Jag känner mig så speciell ❤️. Min äldsta kommer ofta fram och kramar mig och magen och pratar lite med lillasyster. Är himla mysig och vill inte riktigt att det ska ta slut ännu… sover ändå helt ok på nätterna och har njutit av att vara hemma dehär två veckorna. Jobbet har jag redan kopplat bort. Kommer iofs bli najs när man kan röra sig ordentligt igen och komma igång o träna och ffa ta långpromenader – jag älskar långpromenader!! Hoppas på en inte alltför slaskig vinter.

Försökte få in en bild på magen men lyckas visst inte med det tekniska – får försöka senare!

ciao!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


15
november

V38+1

Skrivet av den 15/11/18 - 14:14

Torsdag idag och dagarna rullar på. Fick en förnimelse och lite mer regelbundna sammandragningar i måndags och pratade lite med A som tyckte vi skulle kolla med förlossningen. Åkte in för en undersökning, var öppen 2-3cm med knappt 2 cm bevarad men mjuk tapp. Tyvärr var det fullt på förlossningen och de hade ingen möjlighet att flytta fram igångsättningen. Nu håller vi tummarna för att hon håller sig inne till måndag… Inatt tror jag jag var nånstans mellan dröm o verklighet o trodde det skulle dra igång men somnade sen om igen o inget mer… Har iaf förlikat mig med tanken att hon kan komma hemma under helgen och då är faktiskt planen att lugnt stanna hemma o ringa ambulans istället- föder hellre hemma än riskerar att föda i en bil på väg till bb… Det tråkiga blir då att jag lär hamna på östra men det kanske överraskar mig med att vara supertrevligt, även om östra med sin inställning till omföderskor stressar mig…

Sen e det ju lite läskigt med igångsättning oxå men då har de ju koll på en iaf…

jaja snart lär jag ju märka hur det blir 😊

ciao!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


09
november

V 37+2

Skrivet av den 09/11/18 - 15:10

Fredag idag och en dryg vecka kvar till igångsättning. 19 november smäller det!

Har varit trött idag. Segat mest hela dagen men kom iaf ut på en prom med ena hunden. Skönt höstväder ute om än grått o disigt. Har en obestämd känsla av att bebbe får för sig att titta ut tidigare, så läste på lite om snabba förlossningar o om hon skulle komma hemma o vad man ska tänka på. Är väl inte jätteorolig men samtidigt hade det varit skönt om hon kunde vänta till igångsättningen, blir nog lite mer kontrollerat då… Jaja bara avvakta o se.

Var hos barnmorskan igår o allt såg bra ut. Alla värden fina och bebbe låg långt ner med fixerat huvud. Skönt att hon ligger åt rätt håll iaf!

Nu ska jag sova en stund innan jag hämtar barnen!

ciao!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer


06
november

V 36+6

Skrivet av den 06/11/18 - 22:23

Imorrn är bebbe inne i normal-förlossnings-tid. Galet att även denna graviditet lider mot sitt slut. Galet o lite vemodigt då det blir min sista. Men samtidigt häftigt att snart få träffa liten i magen 😍. Känner mig rätt nöjd med att vara gravid nu. Är himlans klumpig o osmidig, svårt att resa mig och sambon klagar på att jag har många ljud om natten, stönar o stånkar o pustar 😊. Ska inte vara helt enkelt att vara blivande pappa heller…

Vägde mig idag o ligger nu på samma vikt som jag gjorde vid slutet av båda mina andra graviditeter – så ska vi gå efter det så borde hon komma nu 😜😊, men igångsättning är först om knappt 2 v så får vakert vänta tills dess! Sura uppstötningar är helt klart ett större problem nu tredje gången än innan men Novalucol är en hit!

Lillfia är en sprallig bebbe som håller igång mest på kvällarna, från 17-20 ung, men så snart jag stannar upp för att känna efter så ger hon mig en kick. Även denna lilla, precis som de två andra, har ovanan att trycka på revbenen inifrån så ligger i soffan med kuddar under svanken för o sträcka ut – funkar ändå fint.

Slutade jobba förra veckan så både igår o idag har jag varit hemma… el har en lång att göra lista så går inte sysslolös precis.

Nu blir det sängen!

ciao!

Publicerad i Livia | Inga kommentarer