• pandarinen

    Ni som blivit gravida efter 40! Berätta!

    Hur länge har du försökt med barn 2? Jag var 39 när jag fick mitt första barn, nu har jag försökt i snart 3 år att få en liten till. Men det är tufft. 


    Var har du hört om progesteron? 


    Det jag hittar är att läkemedelsverket avråder progesteronsalva: läkemedelsverket :Om progesteron tas upp genom huden till blodet, skulle detta kunna leda till menstruationsrubbningar, nedsatt fertilitet och trötthet. Läkemedelsverkets råd är att inte använda krämen och lämna tillbaka den till inköpsstället.


    Här står mycket bra om hur du höjer progesteron naturligt: womensync.se/blogs/blogg/sa-okar-du-progesteron-naturligt

    Har du symtom på lågt progesteron? 

  • pandarinen

    Om det blir utskrivet av en fertilitetsklinik så borde dom ju veta vad det handlar om, så du ska nog inte vara orolig. Jag förstår dig, vi har kämpat i över 3 år och det är olidligt. 


    Och ingen hjälp får vi heller eftersom vi har barn sedan tidigare. Är det samma för er? 


    Har ni varit i kontakt med någon privat klinik? Jag fick genom min bm ta prover på sköldkörtel bland annat som kan ställa till det. 


    Får du utslag på älstickorna. Jag har äl varje månad, utslag, och känner av den starkt. Pågår just nu i skrivande stund, molnande värk osv. 


    Men i början var det sjukt jobbigt varje månad mensen kom, nu känns det som jag börjar acceptera även om längtan är stor. Värst var nog för 1-2 år sedan då alla i min vänkrets som har barn i min sons ålder, började få sitt andra barn och vi redan då kämpat i 1-2 år men utan något plus. 


     

Svar på tråden Ni som blivit gravida efter 40! Berätta!